tropische temperaturen kleuren haarles feest

Haarle vierde van 4 tot en met 7 juni het Haarles feest. Er waren vele activiteiten voor jong en oud. Ilse Groote Stroek stuurde ons onderstaand verslag in over het feestweekend in Haarle.

Donderdag 4 tot en met zondag 7 juni stond Haarle in het teken van het Haarles Feest 2015. Tijdens deze dagen stonden er vele activiteiten en verschillende shows voor jong en oud op het programma.

Naast het variërende programma en de vele bezoekers, werd het Haarles Feest dit jaar vooral gekenmerkt door de tropische temperaturen die het feestterrein omtoverden tot een waar kuuroord.

Het Haarles Feest trapte dit jaar af met de, bij het publiek populaire, Haarles Revue. Tijdens deze voorstelling van de Haarlese cabaretgroep “Prikkeldroad”, werden verschillende opvallende gebeurtenissen binnen de Haarlese gemeenschap onder de loep genomen. Hierbij mocht de ongezouten mening van de vrijetijds-cabaretiers natuurlijk niet ontbreken.

Na afloop een traditionele officiële opening van het Haarles Feest op de vrijdagavond, was het tijd voor de pubquiz. Deze quiz staat vooral bekend om de “oh ja-momentjes” die je om de oren vliegen wanneer een onmogelijk lijkende vraag toch niet zo’n lastig antwoord bleek te hebben. Na afloop van de pubquiz was het aan DJ Jerome de taak om de 66 teams, bestaande uit 4 tot 6 personen, tot in de kleine uurtjes te vermaken.

Naast de traditionele braderie, truckrun en kindershow, stond de zaterdagmiddag dit jaar ook in het teken van de strijd om de “gouden Droadnoagel”. De winnaar van deze felbegeerde prijs werd dit jaar bepaald door een groot tropical volleybal toernooi. Ruim 180 deelnemers maakten dit toernooi tot een groot succes. Ook de aansluitende zaterdagavond van het Haarles Feest was er één om niet te vergeten. Kenmerkend was dat de muzikale invulling van deze avond louter door DJ’s werd ingevuld. Het lokale talent en muzikale duizendpoot Gijsbertus MC trapte de avond af gevolgd door Hilversum House Mafia (3FM).

Waar de feestgangers van de zaterdagavond waarschijnlijk nog in bed lagen, zaten de vroege vogels al aan het ontbijt om zich vervolgens op te maken voor de Ker(k)mis of de ATB-tocht. Nieuw dit jaar was de Dorpsbrunch waarbij iedereen gezellig kon aanschuiven voor een heerlijke Haarlese maaltijd. Dit werd dan ook met open armen ontvangen. De zondagmiddag stond dit jaar wederom in het teken van de zoektocht naar de nieuwe schutterskoning. Na een uitzonderlijke reeks schoten heeft Haarle echter toch een nieuwe schutterskoning in Noël Besten gevonden. Het Feest werd uiteindelijk afgesloten met een ludieke veiling waarbij verschillende items onder de hamer gingen. De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagd feest en bedankt dan ook iedereen voor haar inzet en gezelligheid.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.