treinrespect laat zien dat treinen leuk is

De verhalen over mishandeling van conducteuren en machinisten brengen het treinleven in een negatief daglicht. Een groep studenten uit Leeuwarden is een Facebookactie gestart om te laten zien dat het treinleven niet ontspoort is. “We willen graag laten zien dat het gewoon leuk is om met de trein te reizen”, vertelt Melanie Esther van Eunen die de Facebookpagina heeft opgericht.

Samen met vier andere studenten studeert Esther aan de Academie voor Popcultuur. Ze kregen als opdracht om een maatschappelijk probleem aan te kaarten wat dicht bij de studenten zelf staat. “Omdat wij veel in de trein zitten hebben we voor dit onderwerp gekozen. Het is niet direct een antwoord op de negatieve verhalen die er in de media komen over het treinreizen. Maar we laten vooral de positieve kant van het reizen met de trein zien”, zegt Van Eunen.

Naast het leuke karakter van de actie zit er ook een sociaal aspect aan volgens Van Eunen. “Je moet toch vragen of je een selfie mag maken. Dat zorgt ervoor dat mensen met elkaar in contact komen. Daardoor krijg je al respect voor elkaar. Het is dus een hele positieve benadering”, vertelt Van Eunen.

De reacties zijn volgens van Eunen positief. “We hebben al veel mensen gesproken en die vinden het allemaal een leuk initiatief. Ook de conducteuren zijn positief. Zo vertelde een conducteur dat hij hoort dat het veel mensen aanspreekt. En dat er veel wordt gelachen tijdens het maken van de selfies.”

Als jij een leuke selfie hebt gemaakt met een conducteur of machinist dan kun je die opsturen naar naar Facebook.com/treinrespect

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.