teleurstelling overheerst in lemelerveld na degradatie

Na twee kampioenschappen op rij lukte het trainer Edwin Duim niet om zich te handhaven in de Tweede klasse. “De degradatie is hard aangekomen. We werden al vroeg in het seizoen als degradatiekandidaat bestempeld, maar we hebben gevochten voor wat we waard waren. Helaas mocht het niet zo zijn.” Ook de voorzitter van Lemelerveld betreurt de degradatie, maar is trots op de vechtlust die het vlaggenschip van de Lemelerveldse voetbalvereniging getoond heeft. “Natuurlijk hadden we andere verwachtingen van dit seizoen. Maar het valt ook niet mee om onderaan te bungelen. We zitten nu in een negatieve spiraal, daar moeten we zo snel mogelijk uit zien te komen.”

De hoofdmacht van Lemelerveld komt volgend jaar door de degradatie in de Derde klasse uit. Duim is echter nog niet te veel bezig met volgend seizoen. “We zijn dit jaar nog aan het afsluiten. De doelstellingen bepaal ik met de spelersgroep. We zijn daar nog niet mee bezig geweest.” Ook voorzitter Jansen heeft nog niet met de oefenmeester gesproken. “Dat komt nog wel. Directe promotie is in ieder geval geen reële doelstelling, maar daar gaan we het nog over hebben.”

Het Cruijffiaanse gezegde: ‘je moet schieten, anders kan je niet scoren’ is tekenend voor het seizoen van Lemelerveld. De ploeg van Duim scoorde het minste aantal doelpunten van alle clubs in de competitie. De oefenmeester hekelt het gebrek aan killersmentaliteit van zijn voorhoede. “Natuurlijk was het scorend vermogen een onderdeel van het mindere seizoen. We hebben geen killers voorin staan. Die stonden er in het verleden wel.”

Naast de minste doelpunten hadden de Oranje-Witten ook het jongste team van de competitie op het veld staan. “We hadden een selectie met de gemiddelde leeftijd van 21 jaar. Die jongens hebben enorme stappen moeten maken.” De jonge selectie is echter geen excuus voor het matige seizoen aldus Duim. “Volgend jaar zijn ze weer een jaartje ouder. We hebben geleerd van dit seizoen. De wisselvalligheid komt natuurlijk wel deels door de jeugdigheid, maar daar kunnen we ons niet te lang aan vast blijven houden.” De ploeg zal volgend jaar nagenoeg hetzelfde zijn. “Ik verwacht weinig doorstroming voor volgend seizoen. Ik hoop wel op 1 of 2 ervaren spelers. Dat is goed voor de balans in het elftal.”

Ondanks het teleurstellende jaar hebben voorzitter Rene Jansen en trainer Edwin Duim vertrouwen in volgend seizoen. “We hopen goed mee te komen in de Derde klasse. We zien wel waar het eindigt.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.