syntus gaat trein zwolle enschede doen

 

De Provincie Overijssel heeft op 16 juni 2015 de treinverbindingen Zwolle-Enschede en Zwolle-Kampen aan Syntus gegund. Cees Anker, algemeen directeur Syntus: “Wij gaan de exploitatie van de treindiensten op beide trajecten starten in december 2017 voor de duur van 15 jaar. De implementatie is een uitdagende klus waar we de komende tijd hard aan gaan werken.”

Op 22 april 2015 heeft Syntus de winnende offerte ingeleverd. De treinverbinding loopt midden door de huidige concessiegebieden Midden-Overijssel en Twente waar Syntus al het openbaar vervoer per bus aanbiedt. Hierdoor kan de reiziger van deur tot deur reizen met het openbaar vervoer van Syntus.

Sneller en comfortabeler

Syntus heeft het hoogste voorzieningenniveau aangeboden. Op alle werkdagen rijdt er ieder kwartier een trein in de drukst bezette richting. De helft van deze treinen zijn sneltreinen: de reis tussen Zwolle en Enschede duurt bijna 20 minuten korter. Syntus biedt groter reisgemak, hogere snelheid én een betere prijs-kwaliteitverhouding voor reizigers in de regio.

Het comfort voor de reiziger neemt toe. Er is voldoende capaciteit in de treinen, de reizigers zitten in de gehele trein op eersteklas stoelen met een verstelbare zitting en in de trein zijn zonneschermen aangebracht. Ook kan iedere reiziger gebruik maken van de aanwezige oplaadmogelijkheden en is er altijd zicht op de informatieschermen. Tevens zijn alle treinen die Syntus inzet, voorzien van een toilet en WiFi via het 4G-netwerk.

Duurzaam

De aankoop, bouw en het testen van de treinen zullen ongeveer 2 jaar in beslag nemen. Daarnaast start in 2016 het ombouwen van beide spoortrajecten naar een geëlektrificeerd netwerk en de aanleg van Station Stadshagen langs de spoorlijn Zwolle-Kampen. Met de elektrificatie van deze lijnen wordt niet alleen bespaard op de exploitatiekosten, ook verbetert de luchtkwaliteit en vermindert de geluidsoverlast. Door elektrificatie van de lijn en het inzetten van 17 nieuwe Stadler FLIRT3 treinen, het snelste regionale materieel van Nederland, wordt de reistijd van iedere rit verkort.

Cees Anker: “We hebben het volste vertrouwen in de implementatie van de spoorlijn Zwolle-Enschede. Hierbij is de reiziger altijd ons uitgangspunt. Niet voor niets is het credo van Syntus “Think like a passenger”. We streven ernaar dat (potentiële) reizigers zich welkom en op maat bediend voelen en zorgeloos van A naar B kunnen reizen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.