supergezellige open dag overkempe

Afgelopen zaterdag 20 juni heeft van 11.00 tot 16.00 uur op het terrein van Overkempe in Olst de eerste “grote” Open Dag plaatsgevonden. Er waren al eerder open dagen geweest, maar deze waren altijd gericht op de Bio Dynamische boederderij; de Ida Gerhardt Hoeve.

Maar nu was er gekozen voor een evenement waar de hele instelling aan deel nam, met als thema Sint Jan. Zo waren er voor de bezoekers diverse workshops en presentaties, die zich de hele dag in een goede belangstelling mochten verheugen. Het zelfde geldt voor de diverse ambachten die op

verschillende plaatsen op het mooie groene terrein werden beoefend.

Direct bij het begin van de Open Dag om elf uur waren de eerste bezoekers al aanwezig. En om ongeveer een uur was het op alle plaatsen gezellig druk. Er werden alleen al 500 biologische hamburger genuttigd, wat ook iets zegt over de opkomst. De optredens van de Afrikaanse dansgroep, die zeer regelmatig een optreden gaf, werden steeds met veel enthousiasme ontvangen. Bewoners, maar ook sommige bezoekers, gingen lekker los op de swingende ritmes. Maar niet minder sfeervol waren de optredens van de accordeonspeler, die voor een intieme sfeer zorgden.

Bijzonder gezellig en levendig was het op en rondom de boerderij. Bezoekers konden er, dankzij

het goede weer, buiten genieten van een lekker kopje koffie of thee. Natuurlijk met daarbij een

heerlijke koek uit de bakkerij van Overkempe. De diverse biologische producten die door de boer-derij werden aangeboden, vonden heel gretig aftrek. Het land lag er mooi verzorgd bij, een lust voor het oog. Publiek was verrast door het aanbod werkplaatsprodukten, die heel geschikt zijn om cadeau te geven. De vraag : “zijn die produkten er altijd?”, werd dan ook veelvuldig gesteld.

Veel kinderen waren lekker actief op de stormbaan die op het terrein aanwezig was. Andere kinderen bouwden bootjes en gingen deze direct bij de vistrap uitproberen. De aller kleinsten natuurlijk met steun, en onder toezicht van, hun ouders.Kortom, leuk voor jong en oud en velen bleven die dag de nodige uurtjes op het terrein van Overkempe. Dus voor herhaling vatbaar!

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.