straatkorenfestival het musicale landleven

De Butzelaarstraat in Luttenberg zal zondag 28 juni vervult zijn met muziek. In het centrum van het dorp wordt de veertiende editie van het straatkorenfestival ‘Het Musicale Landleven’ gehouden. Tien koren zullen hun liederen ten gehore brengen.

De koren komen uit de hele regio en ook dit jaar weer van over de grens. Zo zijn er te beluisteren: popkoor X-Cream uit Balkbrug , shantykoor ‘d Iesselsingers uit Deventer, mannenkoor De Schuytenvaerders uit Tubbergen, gemengd koor De Iselanders uit Zwolle, allroundkoor Kiek an uit Varseveld, mannenkoor De Dickningergeuzen uit De Wijk, vrouwenkoor de Feanwiven uit Heerenveen, Met Hart en Smart uit Nijverdal en mannenkoor De Hoogstede Heimat Singers uit Hoogstede Duitsland. Het festival zal echter niet compleet zijn zonder deelname van De Stroatkjals. Het Luttenbergse koor dat ieder jaar verantwoordelijk is voor de organisatie van het festival.

Het Musicale Landleven begint zondag 28 juni om 12.45 uur, wanneer de koren samen zingend de berg afkomen en naar de diverse podia worden begeleid.

Rondom het festival wordt een braderie in landlevenstijl gehouden. Daar oude ambachten te zien zijn en ook zullen diverse bedrijven hun producten demonstreren en tentoonstellen. Er hebben zich ondertussen al ruim zeventig standhouders aangemeld.

Het geheel zal verder worden omlijst met diverse straattheateracts, een roofvogelshow, een waarzegster, een verhalenvertelster, een ballonentertainer, natuurlijk voor de kinderen een kinderboerderij, is scouting Raalte present en er zijn enkele springkussens. Tevens kunnen bezoekers met de paardenkoets een rit door het dorp maken.

Rond 17.00 uur wordt het festival afgesloten. Wanneer de tien deelnemende koren gezamenlijk nog een aantal liederen ten gehore brengen. De entree voor het festival is gratis. Daarnaast zijn er ook geen parkeerkosten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.