smartphones kosten gemeenten 17 ton

De gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte hebben vorig jaar 1600 smartphones voor hun ambtenaren aangeschaft. De bedoeling was die af te stemmen op de automatisering. Maar van de mobiele telefoons liggen er nu nog steeds 1000 in de kast. Het niet gebruiken van de smartphones kost de gemeenten dit jaar 170.000 euro, meldt RTV Oost.

De gemeente Deventer draait op voor twee derde van alle kosten, meldt de Stentor. De kosten worden veroorzaakt door twee factoren. Het inhuren van externe expertise en de extra inzet van eigen personeel en daarnaast het langer blijven gebruiken van de vaste telefoons.

273.000 euro voor 1600 telefoons

Frappant is dat de kosten van het niet gebruiken van de smartphones op jaarbasis hoger zijn dan de jaarlijkse afschrijving op de aanschafwaarde van de Samsung Galaxy-toestellen. Met de aanschaf van de 1600 telefoons was in totaal 273.000 euro gemoeid; 170 euro per telefoon. Verspreid over vier jaar komt de afschrijving voor Deventer neer op 48.375 euro per jaar.

De extra kostenpost voor Deventer was in 2014 ruim 51.000 euro en dit jaar is dat 58.000 euro. Wethouder Grijsen gaat er vanuit dat de 1000 smartphones volgende maand alsnog in gebruik zullen worden genomen. Ze moeten dan nog vier jaar meegaan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.