saxofoon kwartet in het lommerrijk

Tone-Art Quartet op zondag 19 juli , aanvang 14,30 uur, entree € 6,- Niet de eerste de beste muzikanten spelen op 19 juli in Luttenberg! Vier jonge musici, die internationaal hun sporen al zeker verdiend hebben. Hieronder stellen zij zich aan u voor!

Het ToneArt Quartet is een ambitieus klassiek saxofoonkwartet dat sinds 2011 bij elkaar is. Zij leerden elkaar kennen via het conservatorium waar zij studeerden bij Johan van der Linden en Arno Bornkamp. Ze zijn jong en ondernemend !

Ilse Bies:

“Nadat ik op mijn negende begon met het bespelen van de altsaxofoon, maakte ik kennis met de sopraansaxofoon in het fanfare orkest. Ik was meteen verkocht en wilde niets liever dan sopraansaxofoon spelen en me laten meevoeren op de klanken van de andere instrumenten in het orkest. De sopraansaxofoon kan een groot stempel drukken op het karakter van de muziek, maar laat zich net zo gemakkelijk als in een fanfare orkest meedrijven op de prachtige klanken van de overige saxofoons.” Ilse Bies behaalde in 2014 haar Master of Music klassiek saxofoon aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht bij Johan van der Linden. Tijdens deze master studeerde zij ook een semester bij prof. Lutz Koppetsch aan “Die Hochschule für Musik Würzburg”. Naast het bespelen van de sopraansaxofoon in het ToneArt Quartet speelt Ilse in een trio met zang en piano remplaceerde zij bij diverse ensembles zoals het Nederlands Blazers Ensemble, het J.O.N.G Ensemble en het Syrène Saxofoon kwartet.

Jenita Veurink:

“De alt-saxofoon speel ik al sinds ik begon met saxofoon spelen en is nog steeds één van mijn favoriete saxofoons. De mooie warme klanken die je zowel in het lage en het hoge register kunt maken zorgen voor een geweldige plek in het kwartet, waarbij solistische melodieën vaak voorkomen samen met de sopraansaxofoon.”

Jenita behaalde in 2010 haar Bachelor Klassiek Saxofoon aan het ArtEZ Conservatorium te Enschede bij Johan van der Linden. Momenteel volgt zij de Master Klassiek Saxofoon aan het Conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp. Naast het ToneArt Quartet speelt zij ook in het Nederlands Saxofoon Octet en remplaceert zij bij diverse orkesten en ensembles waaronder het Nederlands Symfonieorkest, het Rotterdams Philharmonisch orkest en het Nederlands Blazers Ensemble.

Nanna Ikonen:

“Ik begon jaren geleden met het spelen van de tenorsaxofoon in mijn saxofoonkwartet op het conservatorium van Helsinki en sindsdien is het mijn grote passie. Ik werd meteen verliefd op de tenor vanwege de veelzijdige mogelijkheden. De tenor saxofoon heeft een ondersteunende rol in het kwartet en dat vind ik juist zo interessant. De meest mooie solo’s zijn geschreven voor de tenor en ik houd erg van de klank van dit instrument.”

Nanna zal over een jaar afstuderen voor haar ‘Bachelor of Music’ aan het Conservatorium van Utrecht bij Johan van der Linden. Eerder studeerde zij saxofoon aan het Conservatorium van Helsinki. Tevens studeerde zij muziek educatie in Helsinki aan de “ Metropolia Univercity of Applied Sciences.” Haar vorige saxofoonkwartet ‘ConSax’ (FIN) speelde in heel Europa. Daarnaast speelde ze o.a. bij het ‘Finnish Radio Symphony Orchestra’ en Nordea Jean Sibelius Symphony Orchestra. Naast het ToneArt Quartet speelt zij ook in het Illicium saxofoon kwartet en in het ArtEZ/HKU saxofoon orkest.

Christiaan van der Weij:

“De baritonsaxofoon is de laagste saxofoon van het kwartet. Het instrument moet heel anders bespeeld worden dan de andere saxofoons en dat vormt een grote uitdaging voor mij, en daar hou ik van! In mijn ‘oren’ vullen de warme wollige klanken van de baritonsaxofoon de gaten en zorgen dat de klanken samen smelten van het kwartet.”

In 2013 behaalde Christiaan zijn Master of Music aan het conservatorium van Amsterdam bij Arno Bornkamp en behaalde zijn Bachelor bij Johan van der Linden in Utrecht. Hij behaalde eerste prijzen op onder andere het Prinses Christina Concours en Wereld Muziekconcours te Kerkrade. Hij speelt veel kamermuziek in zowel binnen- als buitenland met ensemble trio42 en met pianiste Natalja Korobanjko.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.