rtv al 50 jaar tennis voor iedereen

In de 50 jaar kwamen er veel toppers voorbij in Raalte, maar gaandeweg gingen steeds meer mensen tennissen. Zo werd de sport niet alleen door de eliten beoefend.

“In 1965 zijn we opgericht. Toen konden mensen spelen op twee gravelbanen. Al snel bleek dat er talent binnen onze vereniging rondliep. Na een jaar gingen we spelen in een competitie. Met twee teams speelden we in de landelijke tweede klasse. De toppers van toen waren onder andere Mien van de Worp, Wenny Pieters, het echtpaar Tielbeek, Tino Vlierhuis en later de broers Pieterse”, vertelt Willy Koerhuis.

“De vereniging draaide geweldig. Als snel werd besloten om twee All Weather banen aan te leggen. Zo kon er in de winter gewoon doorgespeeld worden. Later werd ook nog een vijfde baan aangelegd. Zoals het er nu nog steeds ligt. Tennissen was in het begin een sport voor de zogenaamde elite. Gelukkig kwam daar verandering in. Iedereen kan onze prachtige sport uitoefenen. Het gevolg was dat onze club snel groeide”, vertelt Koerhuis enthousiast.

Nu, vijftig jaar na de oprichting, kan er bij de R.T.V op vijf kunstgrasvelden gespeeld worden. De banen één en twee zijn recentelijk vernieuwd terwijl de banen drie, vier en vijf gerevitaliseerd zijn. “Je kunt bij onze vereniging dan ook op ieder moment van de dag spelen”, zegt Koerhuis.

Naast het gewone tennissen organiseert R.T.V jaarlijks verschillende toernooien. “We hebben het Openingstoernooi, de Clubkampioenschappen, een Uitwisselingstoernooi en het Wenny Pieterstoernooi. En natuurlijk jaarlijks het Open Toernooi. Dat Open Toernooi trekt jaarlijks meer deelnemers. Iedereen kan daar aan meedoen. Dit jaar begint dat toernooi op 15 juni”, zegt Koerhuis.

En tot slot wil de verenging ook de jongeren aan het tennissen krijgen. Leerlingen van het Carmel College en Landstede kunnen op de banen van R.T.V kennis maken met tennis. “Het is belangrijk voor jeugd dat ze sporten. Het is zeer gezond en ze vergroten daarmee hun sociale vaardigheden en weerbaarheid”, aldus Koerhuis.

Op zaterdag 13 juni hoopt de vereniging veel leden en oud-leden te zien op het tennispark. Dan wordt het 50-jarig jubileum gevierd. Tevens begint dan ook de speciale jubileumactie. Een half jaar tennissen voor slechts 40 euro. “Graag tot ziens bij R.T.V”, sluit Koerhuis af.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.