rondleiding heemtuin veermans hof ijsselflora

Vrijdagavond 26 juni organiseert de werkgroep “heemtuin” van IVN-afdeling “De Grutto” weer een rondleiding in “Veermans Hof IJsselflora” te Wijhe van 19.00 – 20.30 uur.

Er is op dit moment een heel bijzondere plant te bewonderen, namelijk de distelbremraap. Deze plant hebben we de laatste 10 jaar niet gezien in de heemtuin. Hopelijk staat deze plant er nog tijdens de rondleiding, hij sterft namelijk na de bloei af. Bramrapen parasiteren op andere planten, de distelbremraap staat dan ook bij een langstekelige distel. Hij heeft zelf geen bladgroen. De zaden van de bremraap kunnen jarenlang kiemkrachtig blijven en komen pas tot ontkieming als er een wortel van een gastheer in de buurt komt. Van deze gastheer tapt de bremraap voedingsstoffen en water af.

Naast deze bremraap is zijn er heel veel andere planten in bloei. De gids vertelt u 26 juni de verhalen over deze tuin en planten.

De laatste rondleiding is op vrijdagavond 22 juli. Een vrijwillige gift wordt op prijs gesteld.

Meer informatie kan aangevraagd worden op heemtuin@ivn-wijhe-olst.nl of 0570-523937. De heemtuin is te vinden aan de Bongerd in Wijhe, vlak naast de Katholieke kerk. Zie ook de website: staging2.ivn-wijhe-olst.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.