recordaantal deelnemers sallands mooiste

Door de prachtige routes en strakke organisatie heeft het evenement in de eerste twee jaar al de status van nationale klassieker gekregen en ontving ze al de drie NTFU sterren. En afgelopen zondag bleek maar weer eens waarom.

Prachtige routes door een groot gedeelte van Salland tussen Lemele en Holten, mooi weer, sponsoren en 140 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten om alles op elke locatie goed te laten verlopen. Dit alles zorgde er voor dat er ook dit jaar weer een recordaantal enthousiaste deelnemers al in de vroege ochtendzon naar Sportorant Sprengendal in Haarle kwam.

Er waren verschillende wielerroutes met veel hoogtemeters en uitdagingen. Zowel de Race fietser (75/100 of 140 km) als de ATB’er (25/45/60 of 80 km, de marathonafstand) kwam volop aan zijn trekken. Niet voor niets dat Theo de Rooij op Twitter na afloop laat weten: “@sallandsmooiste 100 km fijn gefietst. Wat is ons Salland toch mooi”…Of zoals bijvoorbeeld deelnemer Hilco Odink op Twitter aangeeft Sallands Mooiste zelfs beter te vinden dan Limburgs Mooiste.

Nieuw dit jaar was de mogelijkheid voor handbikers mee te rijden op twee afstanden. Een aantal handbikers heeft hiervan gebruik gemaakt en was na afloop zeer tevreden.

Eveneens nieuw was de Samo-4-Ladies-Competition, waarbij dames werden uitgedaagd zo bijzonder mogelijk verkleed te gaan. Daar werd door de zeven winnaressen op een bijzondere manier gehoor aan gegeven. Zij dragen een jaar lang de titel Sallands Schoonste.

Uiteraard was er ook weer de gezellige Familieroute en de Kidsroute. De Familieroute slingerde 35

kilometer door het karakteristieke Sallandse landschap. Mede dankzij het zonnetje is er volop genoten

van de prachtige omgeving en van de diverse rustpunten met entertainment. De kidsroute was een puzzeltocht van ongeveer 12 kilometer met onderweg allerlei puzzelopdrachten. De laatste opdracht werd bij de finish op het wielerterras gemaakt, waarna de kinderen zich konden uitleven op het springkussen en lachen met Clown Knapie.

Alle deelnemers konden afloop ontspannen en genieten van een welverdiend hapje en drankje op het wielerterras. Resultaat was dan ook een goed gevuld terras tot laat in de middag.

Kortom: Sallands Mooiste was ook dit jaar weer een unieke ervaring door de uitdaging, de streekcultuur, de sportiviteit, de sfeer en de gastvrijheid! De lofuitingen van de enthousiaste deelnemers en op social media bevestigen dat de organisatie er ook dit jaar weer in is geslaagd samen met alle vrijwilligers en sponsoren een kwalitatief hoogstaand fietsevenement neer te zetten. Een evenement waar Haarle trots op is.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.