rabobank grensverleggend ondernemen

In onze column van maart jl. kwam mijn collega Rudy Dries, Specialist Financiële Logistiek, namens Rabobank Salland aan het woord over internationaal zakendoen. In dit nummer van Salland Zakelijk trek ik de lijn door, maar dan breder, naar de Sallandse Ondernemersavond op de tweede dinsdag in september met als thema Grensverleggend Ondernemen.

Kennis delen, ondernemers inspireren met actuele thema’s en goede sprekers én elkaar ontmoeten. Dat is het doel van de Sallandse Ondernemersavond van Rabobank Salland. Dé avond voor alle ondernemers in Salland, van starter tot gevestigd DGA, van detaillist tot agrariër. De Ondernemersavond is inmiddels een begrip in de regio: ondernemers vragen lang vooraf of het programma al bekend is. De tweede dinsdag van september is in Salland bijna belangrijker dan de derde dinsdag. Daar is Rabobank Salland blij om, want de bijeenkomst is een belangrijk onderdeel van onze rol in wat wij het Regionaal Coöperatief Rendement noemen. Met actuele thema’s willen we de Sallandse ondernemers inspireren en zo de regio vooruit helpen. Vanuit de wetenschap dat heel de samenleving ervan profiteert als het goed gaat met onze ondernemers.

Wat is grensverleggend ondernemen?

Thema dit jaar is dus Grensverleggend Ondernemen. In deze tijd van vele veranderingen, niet alleen op technologiegebied, maar ook maatschappelijk en sociaal, is het een actueel onderwerp voor ondernemers. Maar wat houdt het eigenlijk in?

We leven in een snel veranderende maatschappij, waarin van oudsher bekende grenzen vervagen en opschuiven. Niet alleen de grens met het buitenland vervaagt. Ook technologische grenzen schuiven steeds verder op, grenzen in de economische keten worden minder scherpomlijnd en zelfs tussen mensen zie je de traditionele omgangsvormen verdwijnen. Van de ondernemer vraagt dit verbeeldingskracht en het vermogen de eigen grenzen te verleggen: is mijn business-model toekomstbestendig en mijn onderneming voldoende competitief? Zoek ik wel voldoende samenwerking, zowel nationaal als internationaal? Blijf ik de ontwikkelingen volgen binnen de veiligheid van mijn eigen grenzen of durf ik echt buiten mijn grenzen te denken, te kijken en te doen? Ben ik een grensverleggende ondernemer van de toekomst?

Verbinder die kennis brengt

Rabobank Salland wil de ondernemer graag helpen bij de beantwoording van deze vragen. We willen niet alleen op financieel gebied een partner zijn van ondernemers. We delen met hen ook onze enorme hoeveelheid kennis over branche-ontwikkelingen en zakendoen in het buitenland. Bovendien brengen we ondernemers bij elkaar om samen sterker te worden. Zo organiseren we samen met MKB Deventer meerdere buitenlandborrels en gaan we later dit jaar met geïnteresseerden op reis naar Duitsland en Polen en bezoeken daar innovatieve bedrijven. Grensverleggend in de letterlijke zin van het woord. We zijn een spin in het web en een verbinder die kennis brengt. Ik hoop dat onze gasten dit tijdens de komende Ondernemersavond ook weer zo ervaren!

Thema: Grensverleggend ondernemen

Sprekers:

Barbara Baarsma, een autoriteit op economisch gebied

Martijn Arets. Trekt momenteel door Europa om ‘disruptive innovations’, ideeën voor allerlei branches op te sporen.

Avondvoorzitter:

Jacqueline Zuidweg. Oprichter/directeur van Zuidweg & Partners (schuldhulpverlening voor ondernemend Nederland), Zakenvrouw van het jaar 2012.

Aanmelden:

Bent u erbij tijdens de Sallandse Ondernemersavond op dinsdag 8 september in Schouwburg Deventer? U bent welkom vanaf 19.30 uur, het programma start om 20.00 uur. Aanmelden kan nu al via events.rabobank.com/salland/salon2015. Daar vindt u ook meer informatie over het programma.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.