raalte geeft euro per inwoner aan regio zwolle

De gemeente Raalte gaat, net als de overige negentien aangesloten gemeenten, 1 euro per inwoner bijdragen aan de Regionale Samenwerking Regio Zwolle 2016-2020. “Zwolle is economisch enorm belangrijk voor de regio. De regio Zwolle staat volgens Elsevier op de derde plek in Nederland qua economische groei en dat willen wij nog verder versterken”, vertelt burgemeester Martijn Dadema.

Het geld komt terecht bij het Zwolse bureau Kennispoort. Een klein netwerkbureau dat zorgt voor (kruis)verbindingen tussen ondernemingen, onderwijs, onderzoek en overheid. Zo stimuleert het bedrijf het samenwerken aan innovaties en het delen van kennis en ervaring. “Op dit moment betaalt de gemeente nog twee kwartjes per inwoner aan de Regio Zwolle, dat wordt straks een euro.”

De negentien gemeenten hopen en verwachten ook een bijdrage van de provincies. “De Regio Zwolle (van Noordoostpolder en Meppel tot Raalte) loopt door vier provincies. We verwachten dat de provincie ook 1 euro per inwoner (van de aangesloten gemeenten) investeert. De regio is zo belangrijk, dus iedereen doet mee.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.