plaats standbeeld leo halle voor stadion

Er moet een standbeeld komen van Leo Halle voor de hoofdingang van de nieuwe Adelaarshorst. Daarvoor pleit stichting Niet te Kraken. Het zou als eerbetoon moeten dienen wanneer de nieuwe tribune aan de Vetkampstraat een andere naam krijgt. Het supportersplein zou dan de naam Leo Halle-plein moeten krijgen.

De Leo Halle tribune heeft inmiddels plaats moeten maken voor het geraamte van een compleet nieuwe tribune. De ‘nieuwe Leo Halle tribune’ noemden velen het, maar volgens Niet te Kraken past die naam eigenlijk helemaal niet bij het stuk nieuwbouw.

“Feitelijk gezien eigenlijk niet. Het is een volledige nieuwe tribune zonder enige kenmerken van de voormalige Leo Halle tribune en bij een nieuwe tribune hoort normaal gesproken een nieuwe naam. De Leo Halle tribune is de tribune zoals deze was, zoals deze destijds, op 25 maart 1986, werd geopend door Leo Halle zelf”, schrijft de stichting op haar website.

De tribune aan de overkant, de B-Side, is vernoemd naar de achterliggende Brinkgrevenweg. Een verwijzing naar de welbekende Vetkampstraat zou volgens Niet te Kraken dan ook een goede optie zijn voor de nieuwe tribune. “Het ligt voor de hand de nieuwe tribune de V-Side te noemen. De kant van de Vetkampstraat. De straat die onomstotelijk verbonden is aan Go Ahead Eagles.”

In dat geval zal er dus een andere manier moeten worden gevonden om clubicoon Leo Halle te blijven eren. “De oplossing is makkelijk gevonden en is al menig maal ter sprake gekomen”, aldus de stichting. “Er is namelijk maar één passende manier om dat te doen: een mooi standbeeld plaatsen voor de hoofdingang. En het aangrenzende supportersplein het Leo Halle-plein noemen. De plek waar het volk bijeenkomt behoort vernoemt te worden naar de grootste volksheld uit de Deventer historie. Ruim 20 jaar na zijn overlijden en ruim 80 jaar na zijn gloriejaren. Zo zou het moeten zijn.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.