pec zwolle haalt uit in eerste oefenpot

PEC Zwolle is de voorbereiding begonnen met een dikke overwinning op Hatto Heim. Op Sportpark ’t Achterveen eindigde het oefenduel dinsdagavond in 0-9.

Bij de Zwollenaren stond een groot aantal nieuwe namen op het veld. Zo vormden proefspelers Dalvin Havertong en A1-speler Sander van Looy het centrale verdedigingsduo. Ook Jeroen Buitenhuis (eigen jeugd) en Emmanuel Mbende (op proef van Dortmund) mochten aan de aftrap verschijnen. Ondanks al nieuwelingen kende PEC geen problemen met derdeklasser Hatto Heim. Halverwege stond het al 0-5. Jesper Drost en Stef Nijland waren ieder tweemaal trefzeker en ook Wouter Marinus pikte zijn goaltje mee.

Na rust zagen de toeschouwers wederom een aantal nieuwe gezichten. Mike Hauptmeijer verdedigde het doel en centraal achterin stond de Tsjechische aanwinst Josef Kvida. Ook Bart Schenkeveld, Lars Veldwijk en de pas 16-jarige Shuntaro Koga verschenen tussen de lijnen. De goals kwamen in de tweede helft van Lars Veldwijk (strafschop), Ben Rienstra, Mustafa Saymak en Sheraldo Becker.

Komende zaterdag speelt PEC Zwolle zijn tweede oefenwedstrijd. Op Sportpark De Wetering is dan Hoofdklasser Sportclub Genemuiden de tegenstander.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.