paard en ponywedstrijden in luttenberg

Op de schitterend gelegen terreinen aan de Looweg naast manege de Luttenberg worden op zaterdag 4 en zondag 5 juli spring- en dressuurwedstrijden voor pony’s en paarden gehouden. De organisatie hiervan is in handen van “De Heuvelruiters”. Voor de paarden is deze wedstrijd een Kringkampioenschap Salland. Daarnaast zijn het open wedstrijden, ook voor deelnemers van buiten Salland. Met ongeveer 350 starts bij de paarden en 250 starts bij de afdeling pony’s zal het voor de beide verenigingen drukke dagen worden. Maar met wederzijdse hulp zal dit zeker goed komen.

De K.N.H.S. (Koninklijke Hippische Sportbond) organiseert ieder jaar outdoor kampioenschappen springen en dressuur. Door het hele land vinden selectiewedstrijden plaats, waar honderden enthousiaste ruiters en amazones alles op alles zetten om zich te kwalificeren. Maar liefst vier weekenden lang gaan de combinaties voor zowel paarden als pony’s in heel Nederland de strijd met elkaar aan. Voor de dressuur- en springpaarden is Luttenberg een wedstrijd waar het Kringkampioenschap Salland behaald kan worden. Daarna kunnen deze combinaties door naar de Regiokampioenschappen Overijssel.

Zaterdag om 8.30 uur wordt begonnen met het springen voor paarden klasse B, een klasse, die op stijl beoordeeld wordt. Daarna de klassen L, M, Z en ZZ. Het betreft hierbij klassieke parcoursen. Aan het eind van iedere klasse worden de kringkampioenen gehuldigd. De dressuurwedstrijden worden ’s morgens gehouden. De kringkampioenen worden na afloop van alle dressuurproeven gezamenlijk gehuldigd. Voor het springen paarden klasse L en M gelden deze klassen als selectiewedstrijden voor de Salland Cup. De nr. 1 en 2 van deze klassen gaan door naar CSI Marienheem.

Zondag zullen de pony’s hun beste beentje voorzetten. Aanvang eveneens 8.30 uur, voor zowel springen als dressuur, eveneens voor alle klassen, zoals bij de paarden.

Kortom: er valt volop te genieten voor zowel deelnemers als publiek. De toegang is beide dagen gratis. Het volledige programma is te vinden op staging2.startlijsten.nl Na afloop van beide concoursen worden op deze website ook de uitslagen vermeld.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.