olst wijhe deze zomer nog horeca op loswal

De gemeente Olst-Wijhe is in verregaande gesprekken met een ondernemer die een horecazaak wil runnen op de Loswal. De gemeente denkt dat de ondernemer nog deze zomer aan de slag kan. In eerste instantie wordt het een zaak op de Loswal, op termijn moet het een drijvende horecagelegenheid worden.

“Op de bijzonder mooie locatie aan de Loswal in Wijhe willen wij graag een aantrekkelijke horecavoorziening realiseren. Sinds de herinrichting van de Loswal in 2012-2013 zoeken wij een enthousiaste ondernemer om deze horecavoorziening te realiseren. Meerdere malen hebben wij ondernemers opgeroepen om hiervoor een plan in te dienen bij de gemeente. De laatste werving eind 2014 heeft ervoor gezorgd dat we nu vervolgstappen kunnen zetten”, laat de gemeente weten.

Het college van burgemeester en wethouders heeft een voorlopig besluit genomen en hierbij één ondernemer geselecteerd voor het realiseren van deze horecavoorziening. “Wij zijn op dit moment met deze enthousiaste ondernemer in gesprek. De functie van havenmeester wordt in deze gesprekken meegenomen.” De ondernemer heeft inmiddels een vergunningsaanvraag ingediend. Deze wordt nu beoordeeld en zal binnenkort in de IJsselberichten van de Huis aan Huis Reklamix verschijnen.

“Onze voorkeur ging en gaat nog steeds uit naar een drijvende voorziening. Op dit moment lijkt dat qua kosten helaas niet haalbaar. Het ingediende plan straalt echter wel de sfeer uit die wat ons betreft passend is voor deze locatie. Het doel van zowel onze gemeente als de ondernemer is om uiteindelijk over te kunnen gaan tot de realisatie van een drijvende voorziening aan de Loswal. Wij denken dat de ondernemer nog deze zomer start met het runnen van de horecavoorziening.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.