nieuwe lessen bij muziekschool salland

Muziekdocente Marije Beijer heeft zich aangesloten bij Muziekschool Salland Coöperatie U.A. Dat betekent voor de muziekschool een aanzienlijke uitbreiding van de mogelijkheden. Marije geeft namelijk niet alleen muziekles, maar begeleidt ook de Raalter musicalgroepen Pats en Splash. Zij repeteren dus met ingang van het komende seizoen in het Annahuis.

Pats is de musicalgroep voor kinderen van groep 4 tot en met 8; Splash is bestemd voor de middelbare schooljeugd. Naast de twee musicalgroepen biedt Marije ook muziek, spel en beweging voor groep 3, een basiscursus muziek voor groep 4 en blokfluitles. Ze overweegt ook bandbegeleiding. Marije groeide op in Raalte, maar woont al weer enige tijd in Zwolle.

“Ik gaf vroeger muziekles onder de vlag van Stichting Muziekonderwijs. Nadat die stichting werd opgeheven, ben ik les gaan geven in Zwolle. Ook heel leuk, maar ik miste Raalte toch. In Zwolle raken je leerlingen als ze verder groeien toch gemakkelijker van je radar. Dat vind ik jammer.” Ze begint te lachen. “Ik ben een echte moederkloek en ik vind het leuk om contact te houden.”

Haar lessen starten na de zomervakantie. Volgens Jesse Oosterwechel, de coördinatrice van Muziekschool Salland Coöperatie U.A. leveren haar lessen een mooie uitbreidingen van de mogelijkheden van de muziekschool op. “Muziek, spel & beweging en de basiscursus muziek zijn eigenlijk het oude AMV. Die lessen kun je nergens anders in Raalte volgen. Hetzelfde geldt voor de musicallessen. Een heel andere discipline. Of we binnenkort ook dansles of andere culturele lessen gaan verzorgen?” Ze begint te lachen. “We zijn in de allereerste plaats een muziekschool, maar onder onze paraplu is van alles mogelijk. Dat is echter geen doel. Muziek blijft centraal staan. Maar als er docenten zijn met interesse om hun activiteiten bij ons onder te brengen, mogen ze altijd contact opnemen!”

Muziekschool Salland bestaat nu uit zeven muziekdocenten. Naast Marije gaat het om Jesse (zang/gitaar/solfège), Bas van den Toren (gitaar, basgitaar en algemene muziekleer), Miranda Temmink (keyboard en piano), Arjan Eek (klarinet en saxofoon), Henk Heuver (drums) en Jim Zwinselman (elektrische gitaar). Naast het geven van muziekles, verzorgen de docenten eventueel ook workshops op maat op locatie (zoals scholen).

Muziekschool Salland is gevestigd in het Annahuis aan De Plas 8 in Raalte. Voor meer informatie kunt u mailen naar info@muziekschool-salland.nl, een kijkje nemen op staging2.muziekschool-salland.nl of bellen naar mob: 06-25595414.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.