nieuw festival raalte in de smaak

Het is de bedoeling het evenement in ieder geval de komende drie jaar te houden.

Op vrijdag 25 september kun je van 18.00 tot 23.00 uur terecht in het centrum van Raalte. Zaterdag valt Raalte in de smaak samen met Streetlive en het Bierfestival. Dat duurt van 12.00 tot 23.00 uur. Op zondag 27 september ben je welkom van 12.00 tot 19.00 uur. Ook die dag is er nog het Bierfestival.

Op dit moment doen er dertien restaurants mee. Maar daar kunnen er nog een aantal bij. In het centrum komen pagodetenten van 5 bij 5 meter. Die worden ingericht door de restaurants zelf. Munten gaan 1,25 euro per stuk kosten. Voor twee tot vier muntjes heb je een gerechtje of een dessert.

Bestuur

Het festival wordt georganiseerd door Stichting Evenementen Raalte (voorheen Stichting Horeca Raalte). Daaronder vallen Stichting Raalte in de Smaak, Bierfestival en Streetlive. Het bestuur bestaat uit Bennie Poppe, Miriam Poppe, Rudie Buitenkamp, Ben Ellenbroek, Frank van Rossum en Peter Walter.

Bierfestival

Tijdens het Bierfestival kun je bij verschillende horecagelegenheden in het centrum van Raalte in totaal tien verschillende soorten bier proeven. Deelnemers ontvangen voor 17,50 euro een boekje waarop de bieren en de deelnemers staan vermeld. Je kunt dus één of twee dagen proeven van de bieren. Bakker Bart gaat speciaal voor dit evenement een broodje maken voor de deelnemende bedrijven.

Net als vorig jaar kunnen de bierliefhebbers een gratis ‘afsluitbier’ ontvangen om de dag en de bieren nog even te evalueren. Dit kan op beide dagen met een volle kaart vanaf 17.00 uur bij De Gouverneur.

De bieren die geschonken worden zijn Grimbergen Blanche, Maredsous blond, Het ij IPA, St. Bernardus abt 12%, La Trappe quadruppel, Pauwel kwak en een La Chouffe Bockbier. Geen thema, maar wel mooie bieren. Vanwege het culinaire event worden er geen wijnen geschonken.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.