netwerker maatschappelijke ondersteuning

In april jl. begon Barbara Lammertink als Netwerker Maatschappelijke Ondersteuning voor de stichting Dalfsen Werkt van de gemeente Dalfsen. De stichting Dalfsen Werkt biedt mensen die vallen onder de Participatiewet ontwikkelingsmogelijkheden, zodat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen deelnemen aan de maatschappij en kunnen voorzien in hun eigen levensonderhoud. Barbara: “Dit doen we in goede samenwerking met het lokale bedrijfsleven. Het bedrijfsleven krijgt hierbij een goede prijs/kwaliteitsverhouding en wordt daarbij zoveel mogelijk ontzorgd. Als Netwerker Maatschappelijke Ondersteuning maak ik de verbinding tussen werkgevers en werkzoekenden, waardoor bedrijven sneller en zonder wervingskosten beschikken over voldoende gekwalificeerd personeel. Hiermee willen we voorkomen dat werklozen langdurig aan de kant komen te staan”.

Een van de taken van Barbara is om bedrijven en organisaties te interesseren om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. “Dat doe ik onder andere door bedrijfsbezoeken, netwerkbijeenkomsten en themabijeenkomsten. Het onderwerp leeft in de gemeente Dalfsen, want er zijn al spontaan aanmeldingen van organisaties. Daarnaast hebben veel bedrijven al mensen in dienst met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. De bereidheid is er! Daarom ben ik ook zo enthousiast. Er liggen mooie kansen omdat er bereidheid is om samen op te trekken.”

Daarnaast streeft de stichting Dalfsen Werkt naar een betere afstemming van vraag en aanbod op het gebied van werkgelegenheid. Hierbij staat de vraag van de werkgevers centraal. Dat wil zeggen dat werkgevers met vrijwel alle vragen op het terrein van personeel terecht kunnen op één adres en te maken hebben met één adviseur. Geen ingewikkelde trajecten of procedures, geen bureaucratie, jargon of regels. Nogmaals Barbara: “Als dochter van een ondernemer snap ik heel goed dat ondernemers soms tegen een muur aanlopen van bureaucratie en onbegrijpelijke termen. Dit wil ik daarom ook heel graag wegnemen door praktische en ontzorgende hulp te bieden waar een werkgever wat aan heeft. Zo kan er door informatie en/of adviezen over instrumenten als arbeidsdeskundig onderzoek, deskundigenoordeel UWV, verschillende vormen van werken met behoud van uitkering en verschillende subsidies of premiekortingen altijd wel maatwerk geleverd worden. Uiteraard altijd met als doel betaald werk”.

Om dit allemaal goed te kunnen uitvoeren, is Barbara Lammertink momenteel druk met het leren kennen van werkgevers en klanten. Ze heeft al veel bedrijven bezocht en gaat binnenkort nog zo veel mogelijk bedrijven bezoeken. Een vertrouwensrelatie is een must om een goede invulling te geven aan deze dienstverlening. Daarnaast is een weldoordachte en gecoördineerde aanpak ook belangrijk en daarom schrijft Barbara momenteel een plan van aanpak.

Er ligt een uitdagende opdracht voor de gemeente Dalfsen, werkgevers en werkzoekenden. Met de aanwezige bereidheid en motivatie zal dat hopelijk leiden tot mooie en duurzame oplossingen. Wie meer informatie wenst, kan contact opnemen met:

Barbara Lammertink

Netwerker Maatschappelijke Ondersteuning

M: 06-24954649

E: b.lammertink@dalfsen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.