museum toont werk van t sal

Naast de kunstenaarsetalage van ’t SAL in Wijhe is nu ook het Virtueel Museum Salland een plek waar kunstenaarsvereniging ’t SAL werk presenteert. Verdeeld over drie zalen laten de kunstenaars hun werk zien.

Harry Ravers bijt de spits af. Hij is naast grafisch kunstenaar ook een vakman in glaskunst. Sinds 1983, na het behalen van 3e en 2e graad aktes bijzondere verftechnieken en de akte handvaardigheid/ beeldende vorming aan de Rietveld Academie te Amsterdam, is Ravers bezig met vrije vormgeving in grafisch werk, zowel abstract als figuratief. Kleur en eigen vormentaal spelen hierbij een belangrijke rol. De onderwerpen zijn uiteenlopend en betreffen thema’s als Toscane, Maskers, ‘Duursche Waarden’, Naakten en Kleurcontrasten. In het museum laat hij werk zien waarmee ook zijn uiteenlopende inspiratiebronnen zichtbaar worden.

Al in zijn jeugd en later in zijn vakgebied boeiden glas en goud Ravers. Hij heeft vele studies en cursussen gevolgd en is er mee versmolten. Sinds 2000 hebben zijn bijzondere belangstelling, zijn kennis en vakmanschap er toe geleid deze kunst professioneel te beoefenen en wel variërend van autonome objecten tot voorwerpen met een meer toegepaste functie. Door te experimenteren ontstonden bijzondere glasstenen die zo boeiden waren dat gezocht werd naar mogelijkheden voor sieraden. De glasstenen en het edelmetaal zijn op zodanige wijze ontworpen dat de goudsmid er een passing omheen of doorheen kan maken, waardoor het glas alle aandacht krijgt om te schitteren.

Ravers toont in het museum zowel omvangrijke glaskunst als sieraden. Hij heeft een procedé ontwikkeld waarmee hij decoraties van bladgoud tussen glaslagen verwerkt. De sieraden zijn daarom niet alleen voorzien van keurmerk en stempel van de goudsmid maar ook van een certificaat waarin het procedé van goud in glas is beschreven.

Kijk op staging2.virtueelmuseumsalland.nl

Meer weten? kijk dan ook op de site van Harry Ravers http://staging2.inankira.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.