mekers en ten berge winnen heino masters

Erwin Mekers en Willem ten Berge mogen zich een jaar lang winnaar noemen van het Heino Masters Golftoernooi. Mekers prolongeerde hiermee het kampioenschap van voorgaand jaar in de strokeplay categorie (1). Willem ten Berge ging er met de eerste prijs van door in de stableford categorie.

Strijdtoneel was dit jaar de prachtig onderhouden baan van Golfclub de Koepel in Wierden. Zoals het de organisatie van de Heino Masters betaamt, wordt er ieder jaar gekozen voor een andere golfbaan. Maar liefst 39 deelnemers verschenen dit jaar aan de start van het enige echte golftoernooi voor inwoners en oud-inwoners van de voormalige gemeente Heino. Onder de deelnemers nieuwe gezichten en oude bekenden.

Na een kleine vertraging door de regenval, werd er om 13:15 gestart op par 70 baan van GC de Koepel. Onder ideale weersomstandigheden (zonnig en 21°C) en een goed onderhouden golfbaan, werd er fanatiek gestreden in zowel de strokeplay categorie als in de stableford categorie. Erwin Mekers toonde zich als sterkste strokeplayer, maar moest hard werken om zijn kaart met een netto score van 68 slagen na een matige score op zijn 3e hole van +6. Na deze hole maakte Mekers echter geen fouten en speelde hij zeer stabiel, met zelfs birdies op hole 2 en hole 7. Oud Heinoër Frans ter Beke, tegenwoordig woonachtig in Wierden, maakte gebruik van zijn thuisvoordeel en werd verdienstelijk tweede met een score van 72. André Mekers greep de derde plek in het eindklassement van de strokeplay categorie met 74 slagen.

Bij de stableford categorie scoorde Willem ten Berge op nagenoeg ieder hole punten bij elkaar en stak met een score van 35 punten met kop en schouders boven de rest uit. Paul Vermeulen, tweevoudig oud winnaar in deze categorie, kon enigszins volgen met een score van 30 punten. Joop Knol eindigde als derde met een score van 29 punten.

Beide winnaars kregen geheel volgens traditie hun ‘Jacket’ aangemeten. Op de baan was Willem ten Berge een maatje te groot, maar ook bij het aanmeten van zijn ‘Jacket’ bleek Ten Berge een maatje te groot, hetgeen de nodige hilariteit opleverde. Erwin Mekers kreeg op zijn beurt de colbert aangemeten die logischerwijs als gegoten zat na prolongatie van zijn titel. Ook werd bij de prijsuitreiking de beste dame geroemd, te weten Betteke Jonge Poerink met een score van 25 punten. Naast de klassementsprijzen werden er nog prijzen uitgereikt voor de Longest drive dames die werd geslagen door Marinke Koetsier, bij de heren sloeg Erwin Mekers het verst. André Bouwhuis sloeg de bal op hole 11 het dichtst bij de vlag, op een afstand van 30 centimeter en won daarmee de Neary.

Maar zoals altijd, bleef de sportieve strijd ondergeschikt aan het sociale aspect van dit toernooi met voor en na het spelen in de baan een hoop gezelligheid. Een andere traditie van de Heino Masters is het beginnen en afsluiten van de dag in Heino. Gezamenlijk vertrokken de deelnemers per touringcar en na afloop werd afgesloten bij Oortwijn Heino, alwaar uitbater Henk Lunsing zorgde voor een goed verzorgde barbecue en bleef het nog lang gezellig in Heino.

Dankzij de steun van een groot aantal ondernemers uit Heino in de vorm van sponsoring, kon dit toernooi voor het vierde jaar achtereen doorgang hebben. De organisatie is dankbaar voor het enthousiasme van zowel de sponsoren als de deelnemers. Stiekem kijkt de organisatie dan ook al reikhalzend uit naar de 5e editie en daarmee het eerste lustrum van hét enige echte golftoernooi van Heino.

meer informatie en foto reportage: staging2.heinomasters.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.