medine ramadan ook leuk en gezellig

“Want je mag pas weer eten rond 22.00 uur. Maar stel dat diegene niet kan vasten of hij of zij houdt het niet vol, dan kan je het later inhalen. En uiteraard hoeven kinderen, mensen die medicijnen gebruiken en bijvoorbeeld vrouwen die zwanger zijn niet te vasten. Vasten kan je als je gezond bent.”

Tijdens de Ramadan wordt de Moskee in Raalte goed bezocht. “Niet alleen tijdens een dienst, maar ook in de weekenden. Dan wordt er gezamenlijk gegeten (iftar). Dit maakt het leuk en gezellig. Daarom doen wij dat de laatste vijf jaar al. De Moskee wordt niet alleen bezocht door de Turkse gemeenschap. Ook vele andere nationaliteiten komen de diensten bijwonen en zij zijn uiteraard van hart welkom. Wij vangen deze mensen goed op.”

Medine hoopt ook dit jaar weer goed door te komen, ook al wordt het voor velen zwaar. Op 16 juli is de laatste vastendag. 17 juli is vervolgens het Suikerfeest.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.