Home / archiefcentraal / marnix kolder vertrekt naar fc emmen

marnix kolder vertrekt naar fc emmen

Marnix Kolder speelt komend seizoen bij FC Emmen. De ervaren 34-jarige spits van Go Ahead Eagles vertrekt transfervrij.

Marnix Kolder heeft achttien seizoenen betaald voetbal gespeeld en maakte daarin 133 goals. Begonnen bij Veendam speelde hij daarna kort voor FC Groningen, VVV-Venlo en de laatste vier seizoenen bij Go Ahead Eeagles. Hij heeft 450 competitieduels op zijn staat van dienst staan.

Wim Beekman, directeur van FC Emmen: “Na het vertrek van Bergkamp en Bakkati wilden we nog een stuk ervaring én een goede, scorende aanvaller toevoegen aan de selectie voor het komende seizoen. In Marnix hebben we de persoon gevonden die beide kwaliteiten bezit. Hij is fit en we denken dat hij nog zeker een bijdrage kan leveren aan FC Emmen.”

Ook Kolder is verheugd met de overstap. “Voor mijn gevoel ben ik nog niet klaar met betaald voetbal. Ik ben fit en geniet nog teveel om een stapje omlaag te doen. Bij FC Emmen heb ik gesproken met ambitieuze mensen, dat sprak me aan. Mijn honger naar doelpunten is nog niet gestild, en ik denk dat FC Emmen daarvan kan profiteren.”

Met FC Emmen zal Kolder komend seizoen tegenover zijn oude werkgever uit Deventer staan. Emmen werd het afgelopen seizoen vierde in de Jupiler League.

Lees ook

Het licht staat op groen: Festival De Vecht gaat door

OMMEN – Van vrijdag 20 tot en met zondag 29 augustus aanstaande vormt de rivier …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.