marco den toom speelt orgel in lemelerveld

De volgende werken worden gespeeld: Fantasie Psalm 42 van F. Asma, Praeludium en Fuga in G-dur, BWV 541 van J.S Bach, Sombere muziek over Psalm 103 van J. Zwart, Voorspel en koraal Psalm 42 van W.H. Zwart, Meditation for strings van V. Vavilov, Psalm 42 (improvisatie-reconstructie M. den Toom) van P. van Egmond, Variations sur ‘Lasst uns erfreuen’ van D. Bédard, Toccata van J. Grison en Fantasie Psalm 42 van Kl.J. Mulder.

Marco den Toom (1978) studeerde orgel aan het Utrechts Conservatorium en bij Herman van Vliet, Charles de Wolff, Klaas Jan Mulder en Jacques van Oortmerssen. Al snel na zijn vakopleiding bouwde hij een carrière op als zelfstandig musicus. Zijn musiceren kenmerkt zich door een eigenzinnige maar vooral ook spontane aanpak. Naast zijn liefde voor het orgel – en zijn missie dit instrument te populariseren – heeft hij zich muzikaal weten te ontplooien tot een breed inzetbaar musicus.

Zijn dagelijks werk bestaat met name uit het componeren van christelijke liederen en gospels, het arrangeren en instrumenteren van bestaande muziek, het maken van opnamen voor radio, tv, cd en dvd, het begeleiden van christelijke koren en het verzorgen van orgelrecitals. Met collega André van Vliet vormt hij een inspirerend orgelduo waarmee op ludieke wijze een brug wordt geslagen tussen klassiek en populair. Daarnaast is hij dirigent van de christelijke gemengde zangvereniging ‘Jubilate Deo’ uit Woudenberg. Voor dit koor schreef hij, in samenwerking met dichteres Ria Borkent, het uurdurende oratorium ‘Jezus op aarde’ (2007) voor koor en orkest.

Ook met het componeren van orgelmuziek heeft hij inmiddels zijn sporen verdiend. Zijn Koraalboek bij de Psalmen (2011) is hiervan het overtuigende bewijs. Dit oeuvre, maar ook al zijn andere werken worden uitgegeven bij zijn eigen bladmuziekuitgeverij, Con Passione. Met deze uitgeverij stimuleert hij tevens gerespecteerde collega’s tot het schrijven van romantische koraalmuziek. Marco maakte solo-cd’s in o.m. Kampen, Den Haag, Dudelange (L) en Parijs (F). Meer informatie is te vinden op staging2.marcodentoom.nl. Soli Deo Gloria!

Wilt u dit concert bijwonen dan stellen wij het bijzonder op prijs wanneer u vooraf reserveert op tel.nr. 0572-371838 (Huetink) of 038-4224079 (Boks). De entree bedraagt Euro 12,00 p.p. incl. koffie/thee met koek en een drankje en hapje na afloop. Kinderen t/m 12 jr. gratis toegang.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.