maaltijdservice ziekenhuis zwolle failliet

Kookplein B.V. heeft het faillissement aangevraagd. Dit pijnlijke, maar onvermijdelijke besluit moest worden genomen omdat Kookplein, maaltijdleverancier van onder andere Isala en Driezorg, al enige jaren structureel verlieslatend is. Alle 61 medewerkers verliezen hun baan.

De financiële problemen worden veroorzaakt door een dalende afzet van het aantal maaltijden, een te forse kostenstructuur en een sterk toenemende (markt)concurrentie. De aandeelhouders, Isala en Driezorg, en het management van Kookplein betreuren het zeer dat medewerkers van Kookplein, die zich met hart en ziel hebben ingezet, hun baan verliezen. Maar het was voor de beide aandeelhouders niet langer verantwoord om Kookplein financieel te blijven ondersteunen.

Kookplein heeft alle mogelijke opties om het financiële probleem op te lossen onderzocht. Eerdere maatregelen, zoals een reorganisatie, hebben helaas niet geleid tot een verbetering van de financiële resultaten. Ook is overleg gevoerd met andere mogelijke overname- en samenwerkingskandidaten, maar ook dat heeft helaas niet tot resultaat geleid. Een faillissementsaanvraag was daarom onvermijdelijk.

De medewerkers van Kookplein en de organisaties die maaltijden afnemen van Kookplein zijn inmiddels geïnformeerd. Patiënten en cliënten van deze organisaties kunnen blijven rekenen op een gegarandeerde maaltijdservice.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.