luttenbergs feest gewoon weer met bokkers

Het Luttenbergs Feest is natuurlijk gatgraven en zwientie tikken, maar het Luttenbergs Feest is ook muziek. Van donderdag 6 tot en met zondag 9 augustus vindt een nieuwe editie van het feest plaats. Met natuurlijk Bökkers op de vrijdagavond (met gratis entree). De fans van de Sallandse dialectrockers weten het al jaren: nergens gaat het zo tekeer als in Luttenberg. Maar er is meer.

Op donderdag is er muziek van Highway 68 en neemt DJ Yannick de Waard plaats achter de draaitafels. Op vrijdag staat Bökkers in de grote tent en feest DJ Jan Smit in de kleine; op zaterdag is er muziek van Jetset (in de grote) en de Metallica-tributeact Imitallica (in de kleine) en op zondag wordt het feest afgesloten met Fragment. Zondagmiddag staat er een muzikale verrassing op het programma.

Highway 68 is een vijfkoppige pop/rockcoverband. Sinds april 2012 is de jonge band actief. Het repertoire biedt voor elk wat wils. Van Muse tot Anouk, van Golden Earring tot Adele en van Red Hot Chili Peppers tot Guus Meeuwis. DJ Yannick de Waard (bekend van de Gouverneur en verschillende draaisessies in Café de Schoenmaker) zorgt voor de verdere, ongetwijfeld stampende en stuiterende muzikale invulling van de avond.

Op vrijdagavond is er muziek van Bökkers. Net zoals vroeger bij Normaal op het Luttenbergs Feest heeft het jaarlijkse optreden van de heren bij de fans een magische klank. In het verleden reden er al bijzondere voertuigen door de tent en waren er burn-outs op het podium. Voorin? Honderden mensen die er hossend, springend en zwetend een intense ervaring van maken. Vorig jaar dreigden de dranghekken het bijna te begeven. Dit jaar weer. Met natuurlijk covers van Normaal, maar vooral ook veel eigen werk. DJ Alfons Holterman zorgt voor de verdere muzikale invulling. In de kleine tent staat DJ Jan Smit. Nee, niet die zanger uit Volendam, maar de bekende party DJ. Bij hem is alles mogelijk: van house tot Strauss, bij wijze van spreken. En met de microfoon in de hand (Jan is ook nog eens een fantastische entertainer) maakt hij er een dampend feestje van.

Dansbaar

Zaterdagavond is er in de grote tent muziek van Jetset. Inmiddels bijna een vaste gast op het feest, maar wel voor het eerst op de zaterdagavond. Een bewuste keuze. Jetset staat er namelijk om bekend veel (dance)hits van nu te spelen. DJ Tjallink uit Luttenberg vult de pauzes in. “Veel muziek van nu, dat is precies wat we het publiek willen bieden”, stelt de organisatie. “Natuurlijk zal Jetset ook rocknummers brengen, maar bij de band ligt de nadruk op het dansbare werk. Omdat we twee tenten hebben, kunnen we differentiëren. In de grote tent bieden we de rockliefhebbers een heel ander programma.” Daar staat namelijk de Metallica-coverband Imitallica. Deze heren stonden al verschillende keren op de podia in de regio (ook in Elckerlyc). De band brengt een goede doorsnee van het werk van het grote voorbeeld, maar legt de nadruk op het oudere werk. Klassiekers als One, Creeping Death, Master of Puppets en Enter Sandman zullen niet ontbreken. DJ Raymond Veldmate vult vanachter de draaitafels de pauzes in.

Zondagmiddag wacht de bezoekers een muzikale verrassing. ’s Avonds zijn de veteranen van Fragment aan de beurt. Op veler verzoek terug. Want bij deze drie heren (twee derde van de band komt uit Groot Brittannië) draait alles om de sfeer. Van Normaal tot Guus Meeuwis, van The Beatles tot The Police. De klassiekers vliegen je in een hoog tempo om de oren. Lekker samen meebrullen bij ‘Hey Jude’ en lallen op deze laatste avond. Laat het maar aan de heren over om een grote tent op de kop te zetten. Dat doen ze ook al jaren op de Zwarte Cross. DJ Alfons Holterman zorgt voor de verdere muzikale invulling van de avond.

De entree is alle dagen gratis, met uitzondering van de zaterdagavond (7,50 euro). Voor meer informatie over het Luttenbergs Feest zie staging2.luttenbergsfeest.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.