landstede scholieren leren in praktijk

MBO-scholieren van Landstede uit Raalte hebben meegedaan aan projecten in de praktijk. De scholieren waren van verschillende opleidingen waren bij veel projecten actief tussen 29 mei en 4 juni. De school stuurde ons onderstaand verslag van de projectweek.

Landstede wil als school sportief, ondernemend en bij de samenleving betrokken zijn. Afgelopen week lieten de mbo-studenten uit Raalte zien hoe je dit in de praktijk kunt brengen. Mbo-studenten van verschillende opleidingen waren bij allerlei leuke praktijkprojecten in Raalte actief.

Het begon op vrijdag 29 mei toen de derdejaars mbo-studenten van de opleiding Onderwijsassistent in het Hoftheater twee keer een geweldige en zelf geschreven voorstelling gaven voor de kinderen van diverse basisscholen, gevolgd door een avondvoorstelling voor hun betrokken ouders. En terwijl het applaus nog te horen was, hielpen de mbo’ers van projectteam KindActief bij een paardenwedstrijd op Ivoor, voor cliënten van Zozijn en de kinderen van KOOS kinderopvang.

Zaterdag stonden verschillende studenten dankzij de samenwerkende projectteams KindActief en SportEve al weer te helpen bij het grote FootbalEvent van de Ronde Tafel. De jongens en meiden floten wedstrijden, bemanden het wedstrijdsecretariaat, regelden een springkussen en hielpen achter de bar.

Maandag hielpen de Helpende Zorg en Welzijn studenten die stagelopen bij KindActief bij een ontmoetingsdag voor ouderen in Blekkerhoek. De inkoop werd gedaan, de lunch werd verzorgd en de middag werd gevuld met spelletjes en veel gepraat.

Dat Landstede Raalte een regiofunctie heeft, bleek op dinsdag toen door SportEve de Sportdag voor de basisscholen uit Nieuwleusen werd georganiseerd. Dik 200 kinderen vermaakten zich met onder andere Peanutbal, verspringen, kratjesloop, speerwerpen en een minimarathon. De scheidsrechters voor deze dag kwamen van het Agnietencollege uit Nieuwleusen, Landstede Sport&Bewegen uit Zwolle en de opleiding Kinderopvang uit Raalte. Op diezelfde dag waren 7 studenten van de entree opleiding bij Landal Greenparks in Holten waar ze een agilitybaan (fitnessbaan voor honden) aanlegden. Daar waren ze maandag al mee begonnen en na een overnachting bij Landal werd het werk dinsdag afgerond. De toestellen waren eerder al ontworpen en gebouwd door Landstede studenten uit Raalte en Zwolle. Ook de officiële opening op dinsdag 16 juni om 15.00 uur zal door KindActief georganiseerd worden.

Waren het tot nu toe één of twee praktijkopdrachten per dag, woensdag waren het er vier en allemaal van KindActief. In Laag Zuthem regelde KindActief de wekelijkse Sport&Spelmiddag waarin dit keer gevolleybald en gebadmintond werd, bij Ivoor werd assistentie verleend bij het paardrijden en ook bij Ivoor werden negen kinderen uit Raalte-noord begeleid met het verzorgen van hun moestuinen in en buiten de kas. De initiatiefneemster van de Kidsbeweegroute in Drostenkamp had KindActief de opdracht gegeven om er op deze eerste woensdag van de maand weer een gezellige Kidsspelmiddag van te maken en dat gebeurde dus ook. Studenten van de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg kwam helpen en waren druk met de spelenkar, de puzzeltocht en schminken.

Donderdag was het de beurt aan Lemelerveld waar de sportochtend voor de basisscholen werd georganiseerd door SportEve. Ook hier hielpen niet alleen studenten van de opleiding Sport&Bewegen maar ook van Medewerker Maatschappelijke Zorg. Kinderen vermaakten zich met clinics voor tennis, voetbal, volleybal en handbal maar deden op deze stralende dag onder andere ook een viervakkenspel en een verkleedestafette. En alsof dat allemaal nog niet genoeg was deze week, werd ’s avonds de personeelsbarbecue bij Ivoor ook nog geregeld.

De samenwerking tussen de verschillende opleidingen is inmiddels zo succesvol dat besloten is hier volgend schooljaar uitbreiding aan te geven. Het heet dan Landstede PraktijkPlaza Raalte. Studenten van bijna alle opleidingen gaan hierin aan de slag met praktijkopdrachten. Wie meer wil weten over Praktijkplaza, KindActief of SportEve, of wie een opdracht heeft, kan contact opnemen met Maarten Augusteijn, maugusteyn@landstede.nl of een opdracht plaatsen op staging2.landstedeprojectteams.nl Een site die door de studenten zelf is gemaakt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.