kunstfietsroute kunst van hier tot ginder

En onderweg zijn er vele lekkere Sallandse streekproducten te proeven. Dat is de Kunstfietsroute ‘Kunst van Hier tot Ginder’, dit jaar van 12 tot en met zondag 14 juni van 10.30 tot 17.30 uur. Dit jaar is het centrale thema ‘erfgoed’.

Het startpunt van de route is in Okkenbroek bij Café en Terras á la Monique. Op elk willekeurig punt van de route is het echter mogelijk om te starten. De lengte van de fietsroute is 27 kilometer. De fietsroute is geheel bewegwijzerd. Voor gezinnen met kleine kinderen is er een verkorte route van 18 kilometer. Op dit deel van de route zijn er ook educatieve activiteiten.

Op iedere locatie is het programmaboekje te koop voor 2 euro, met daarin onder andere de route, informatie over de speeltijden van de voorstellingen, wetenswaardigheden over het erfgoed in de regio en een overzicht van de kunstwerken. In de voorverkoop is het programmaboekje vanaf heden verkrijgbaar bij:Terras a la Monique- Okkenbroek, Supermarkt Attent Okkenbroek-Lettele, Cultuurhuus/ infopunt: Bathmen, Wichink Heeten, café/cafetaria Vosman Nieuw Heeten, Tankstations Te Riele en Welgraven in Lettele en de VVV’s in Deventer en Holten. Met het kopen van het programmaboekje steunt u de stichting Kunst van Hier tot Ginder.

Deelname aan de Kunstfietsroute bedraagt 2,50 euro per persoon, kinderen en jongeren tot en met 16 jaar fietsen gratis mee.

Kunst

Op tien bijzondere locaties langs de route zijn werken van professionele kunstenaars tentoongesteld. Soms bestaand werk, soms werk dat speciaal voor deze locatie is gemaakt. Allerlei materialen komen voorbij. Als toeschouwer kun je zelfs een interactie aangaan met de verschillende kunstobjecten. Betreed bijvoorbeeld een levensgroot vogelhuis en bekijk het uitzicht door de ogen van een mus. Ook is er onder andere werk te zien van kunstenaars Marianne Peijenburg, Peter Stel en Andreas Hetfeld.

Theater

Onderweg kom je verschillende theatervoorstellingen tegen. Zet je fiets even aan de kant en geniet. Ontdek een ‘vreemd stel’ die u op een oude tandem tegemoet fietst, of laat je verrassen door acrobatische capriolen en een living statue….

Muziek

Maak een reis naar het oude Ierland en geniet van prachtige Ierse ballades en folk muziek met Blue Dew en Ernst Bunders. Meer informatie: staging2.kunstvanhiertotginder.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.