jop drostenkamp gesloopt en dikke bende

“Tijdens een toevallig bezoek in het park Drostenkamp viel mij blik op de JOP, de beroemde hangplek die Deventenaar Gosse Hiemstra (in Raalter dienst als wethouder) voor de Raalter hangjongeren heeft laten bouwen. Het gebouw is inmiddels een daverend succes gebleken en de investering heeft zich duidelijk geloond. De jongens gedragen zich keurig, maken geen lawaai en veroorzaken ook voor het overige geen enkele overlast”, zegt de passant sarcastisch. “Het is daarom voor velen onbegrijpelijk dat dit gebouw niet achter het gemeentehuis is geplaatst, in de noord-westhoek van de daar aanwezige parkeerplaats bijvoorbeeld.”

De passant vervolgt: “De bijgevoegde foto’s bewijzen onomstotelijk hoe keurig de hangjongeren zich van hun verantwoordelijkheid bewust zijn. De zondag gemaakte foto laat zien dat er ‘slechts’ één plaat uit de achterwand was gesloopt. De volgende dag bleek er later die zondag nog een tweede te zijn uitgeramd. Prima gedaan, toch? Maar niet alleen dat. Ze bleken ook nog eens alles keurig te hebben aangeveegd. En al die troep dan?, zal de vraag zijn. Welnu, die zullen anderen daar wel hebben neergeflikkerd. De keurige gebruikers van de JOP zouden dat nooit doen. Het zijn altijd de anderen. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor het slopen van de beplating. Zoals je op een van de foto’s kunt zien, was de afvalbak nagenoeg leeg.”

De passant laat weten ‘behoorlijk pissig’ te zijn over de gang van zaken. “Dat begon al met het voornemen dit ding te plaatsen. Het is het zoveelste project waarbij geld over de balk is gegooid, maar voor de Devenenaar is dat niet zo erg. Hij hoeft het zelf niet te betalen, integendeel: hij krijgt er zelfs voor betaald dat te doen.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.