het werd niet donker in haarle

Leo Kemper stuurde ons bijgevoegde foto toe met de opmerking dat het niet donker wilde worden in Haarle. Misschien is dit de verklaring.

Na een zonsondergang komen we in een civiele schemering terecht, daarna volgt de nautische schemering en als laatst de civiele schemering. Wanneer de civiele schemering eindigt ervaren wij dat als donker. Voor de astronomie is het pas volledig donker als de zon beneden een hoogte van 18 graden onder de horizon komt. In Nederland eindigt de astronomische schemering niet tussen 20 mei en 24 juli. Er blijft in de tussentijd een beetje restlicht over. Bij een heldere nacht onder donkere omstandigheden kun je het restlicht duidelijk in het noorden zien. Het restlicht en het niet beëindigen van de civiele schemering zorgen er dus voor dat Leo Kemper de nacht van woensdag 3 juni bij licht op de foto kon schieten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.