heeten maakt zich op voor bomvolle kermis

Heeten staat tot en met zondag 14 juni weer op z’n kop tijdens Kermis Heeten. Hoewel het feest vrijdag pas officieel van start, is er sinds maandag al van alles te doen. Zo is er een feestavond voor de bewoners van Stevenskamp, een viswedstrijd, kaartavond, darttoernooi en After-Work Borrel –party. Natuurlijk staat vrijdag ook de optocht op het programma. Zaterdag is er een ruilochtend/-middag, een kinderbingo en natuurlijk de feestavond met niemand minder dan Boh Foi Toch en DJ Tony Star. Zondag kun je meedoen aan de Ronde van Salland, de solex en brommer toertocht en de fietstocht. Ook is deze zondag de verloting en is er muziek.

Het feest is maandag al van start gegaan met de Motor avond4daagse, in samenwerking met MC Freewheels. Tot en met donderdag kun je elke avond een route rijden van gemiddeld 100 kilometer. Inschrijven kan bij het voormalige Rabobank gebouw.

Woensdag begint het feest om 19.30 uur met een leuke, gezellige avond voor de bewoners en aanleunwoningen van de Stevenskamp. Dit jaar wordt de avond muzikaal verzorgd door de ‘power of music ‘ uit Heeten. In de pauze worden de bezoekers voorzien van een hapje en een drankje.

De entree is gratis voor de bewoners van de Stevenskamp en de aanleunwoningen.

Donderdagavond is er van 18.30 tot 20.30 uur een viswedstrijd voor kinderen en voor volwassenen bij de bergingsvijver. Voor zowel de volwassenen en kinderen zijn er leuke prijzen te winnen. ’s Avonds is er een kaartavond. Dan kun je jokeren en kruisjassen in de tent. Inschrijven kan vanaf 19.30 uur. Deelname kost 3 euro per persoon. De start is om 20.00 uur, de tent is vanaf 19.00 uur geopend.

Optocht

Voorafgaand aan de officiële opening van de Kermis lopen alle kinderen van de Bernadetteschool een optocht door het dorp. De kinderen worden begeleid met een vrolijke noot van een draaiorgel. Uiteraard zijn zij helemaal op hun mooist uitgedost naar het thema Sprookjes. Bij de Stevenskamp gaan de kinderen dansen op een liedje. De optocht vertrekt om 15.15 uur vanaf de Weseperweg – Stevenskamp – het Wormer – Olthofsteeg – Alingcamp – Overbrinck – Nedersege – Hordelmansweg – Herfkensstraat -Vredeveldstraat – Dorpsplein. Na aankomst, om ongeveer 15:45 uur op het dorpsplein, zal bij de tent de kermis officieel geopend worden door het hijsen van de vlag. Nadat het officiële gedeelte voorbij is, zijn alle kermisattracties geopend. Aansluitend vindt de After Work Borrel-party plaats. De borrel is voor bedrijven en iedereen die met een goed humeur het weekend in wil. De borrel begint om 16.00 uur. Kom met je collega’s langs om samen de week af te sluiten. Een leuke gelegenheid om ook medewerkers van andere bedrijven te leren kennen.

Op vele verzoeken hebben is op vrijdagavond een darttoernooi. Het darten gebeurt in samenwerking met de DartClub uit Heeten, die ook de organisatie voor haar rekening neemt. Opgeven kan van tevoren bij café-restaurant Bosgoed. De inloop is vanaf 19.00 uur, het toernooi start om 19.30 uur. Deelname kost 5 euro, het prijzengeld is het inschrijfgeld.

Zaterdag

De zaterdag start in Heeten om 10.30 uur met de Ruildag. Tot 15.00 uur kun je bij de Heetense Ruilkring van alles ruilen. Diensten, kennis en goederen wisselen van eigenaar of worden doorgegeven. Ruilen gebeurt tegen betaling in een eigen eenheid. Deze eenheid heet Jappel. Voor meer informatie kun je kijken op staging2.ruilkringheeten.nl Vanaf 14.30 uur kun je in de feesttent meedoen aan de kinderbingo. Deelname is gratis. Durf je niet alleen? Neem dan gerust je ouders mee naar de feesttent. En de kinderen kunnen leuke prijzen verdienen.

De avond word afgetrapt door de Heetense dj’s de Headphoneplayers. Deze jongens zijn in opmars en timmeren hard aan de weg. Ze treden op in samenwerking met Robin Koerhuis. Op zaterdagavond komt de band Boh Foi Toch. Een Achterhoekse band, die dit jaar 25 jaar bestaat. De band maakt Tex-Mex, cajun en zydecoachtige muziek. Daarna komt DJ Tony Star, bekend van het programma Oh Oh Cherso. De entree is de hele avond gratis.

Zondag

Dit jaar kun je voor het eerst meedoen aan de Ronde van Salland. Dit evenement komt in plaats van de ATB toertocht, die niet door kan gaan vanwege het broedseizoen. De Ronde van Salland is een mooie wielertocht voor race- en toerfietsers met twee verschillende afstanden van ongeveer 55 en 105 kilometer, onder auspiciën van NTFU, door ons glooiende Salland. De start is vanaf 8.30 uur, inschrijven kan in de feesttent. De organisatie wil er een sterrentocht van laten maken, wat inhoudt dat er allerlei voorzieningen zijn getroffen. Zo is er een beveiligde fietsstalling, douchegelegenheid, tussentijdse verzorging en technische hulp.

Ook is er deze zondag een ‘gewone’ fietstocht. De inschrijving is tussen 13:00 en 14:00 uur in de feesttent. De kosten zijn 4 euro per volwassene, inclusief een consumptiemunt. Kinderen mogen gratis meedoen.

Na het succes van vorig jaar, is er zondagmiddag ook weer een grote verloting. Om in de prijzen te vallen moet je om 17.00 uur aanwezig zijn in de tent. Meedoen is gratis, de prijzen worden aangeboden door de sponsoren van Kermis Heeten. De middag wordt muzikaal omlijst door Dakkeraf. Deze drie mannen staan garant voor een middag vol energie en humor.

Solex- en brommertoertocht

Zoals gewoonlijk is er ook dit jaar weer een oldtimer toertocht met oude solexen en brommers. Haal het stukje nostalgie maar weer uit de schuur voor een gezellige toertocht. Laat een ander ook eens zien hoe mooi deze hobby kan zijn. De solexen en brommers worden voor de tocht opgesteld bij de feesttent en kunnen door een ieder worden bewonderd, kijken mag maar aankomen niet. Onderweg is er een pauze en bij aankomst in Heeten is er nog wat te eten en te drinken. Voor een bezemwagen is gezorgd mochten er onverhoeds problemen zijn. Deelname is op wel op eigen risico. Inschrijven kan tussen 10.00 en 10.45 uur in de feesttent op het dorpsplein. De tocht gaat om 11.00 uur van start en is rond 14.30 uur afgelopen. Deelname kost 5 euro per persoon.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.