heb jij vanavond ook luchtballonnen gezien

Op de foto zie je Gerrit Kloezeman. Hij is al 50 jaar muzikant van Ons Genoegen en kon dit vanavond al blazend vieren in de lucht. Naast de ballonvaarten was er ook livemuziek en waren er leuke activiteiten in en om het zwembad. Jacqueline Veltmaat stuurde ons een verslag.

‘Vorig jaar op 1 september vierde Gerrit Kloezeman zijn 50-jarig jubileum als muzikant van Ons Genoegen. Als cadeau kreeg hij een luchtballonvaart, omdat hij daar al jaren van droomde. Afgelopen vrijdag mocht hij hem eindelijk maken, tijdens het 23e jaarlijks ballonfestijn van De Averboys.

Tijdens het voorprogramma speelde Ons Genoegen Top40 nummers aller tijden, waaronder het toepasselijke “Vlieg met mee”. Het publiek zong en danste mee, en kon zo even de wind en regen negeren en blijven hopen dat de ballonnen toch nog mochten opstijgen. Pas na negen uur was het dan toch zover. Tot ieders verbazing klom Gerrit met zijn onafscheidelijke bastuba de ballonmand in!

Terwijl het orkest “Ik heb zo waanzinnig gedroomd” speelde, bleef Gerrit onverstoord vanuit de stijgende ballon meeblazen. En waanzinnig was het wel, zoals zijn droom bewaarheid werd, en hij met het laagste instrument ook nog eens de hoogste tonen van het orkest blies! Vliegend over het mooie Sallandse coulissenlandschap ten zuidoosten van Heino vermaakte hij zijn reisgenoten nog met enkele deuntjes, ook tot grote verrassing en vermaak van kijkers op de grond, om nabij Hellendoorn te landen. Thuisgekomen viel hij met een enorme glimlach in slaap en heeft in zijn dromen de reis opnieuw beleefd, aldus zei Gerrit de volgende ochtend. Toen zweefde hij nóg op wolken.’

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.