grote viswedstrijd voor jonge hengelaars

Jeugdige vissers uit Bathmen, Diepenveen, Broekland, Olst en Raalte gaan op zondag 14 juni met elkaar de strijd aan rondom de visvijvers van de Drostenkamp in Raalte. Daar wordt namelijk de jaarlijkse viswedstrijd van de vijf kerkdorpen gehouden.

Er wordt gevist in drie leeftijdsgroepen: 0 tot en met 9 jaar, 10 tot en met 13 jaar en 14 tot en met 17 jaar. Voor de jeugd is het een prachtige locatie waar ze veilig kunnen vissen. Ouders, begeleiders en controleurs hebben hier een mooi overzicht en kunnen genieten van de prestaties van hun kids.

De jongste groep wordt geassisteerd door begeleiders, die overal bij meehelpen. De twee andere leeftijdsgroepen moeten zelfstandig hun wedstrijdje vissen. Extra steun van ouders of andere

hulp is niet toegestaan.

Dit al jaren terugkerend evenement heeft al vele vissertjes aan de waterkant gebracht en leert hen ook de regels hanteren van orde en netheid bij deze sport in de natuur. De wedstrijd begint om 9.30 uur en zal om 11.30 afgelopen zijn. De jongste categorie vist met een maximale hengellengte van zes meter, terwijl de overige groepen met een maximale lengte van 9.5 meter mogen vissen. Er wordt

streng op gelet dat de regels van het wedstrijdreglement worden nageleefd.

Tijdens de wedstrijd wordt elke visser door de 5 Dorpencommissie voorzien van een versnapering. Na afloop wordt alles weer mooi opgeruimd en gaan alle deelnemers en begeleiders naar het restaurant van de Tijenraan in Raalte. Daar krijgen de vissertjes traditiegetrouw patat en een consumptie. Hier wordt ook de uitslag bekend gemaakt en mogen alle prijswinnaars in hun categorie hun prijs in ontvangst nemen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.