europees uitduel eagles zonder supporters

In Nyon werd maandag duidelijk dat Go Ahead Eagles in een tweeluik haar Europese avontuur mocht beginnen tegen Ferencvaros, de meest succesvolle club uit de Hongaarse voetbalhistorie. Met 28 landstitels en een stadioncapaciteit van bijna 24.000 man was dit geen kleintje. “Een sterke maar mooie tegenstander met – net als Go Ahead Eagles – een geweldige historie”, was de eerste reactie van voorzitter Edwin Lugt.

Maar het enthousiasme dat de loting teweeg bracht bij het bestuur en de aanhang van Go Ahead Eagles, maakte al snel plaats voor enorme teleurstelling. Op de website van de Hongaarse recordkampioen viel namelijk te lezen dat het duel in Boedapest op 9 juli ‘achter gesloten deuren’ moest worden gespeeld wegens een sanctie van de UEFA. Zonder publiek dus. Niet veel later kwam de bevestiging vanuit het Eagles-kamp. “Het is ongelooflijk maar de wedstrijd in Hongarije moet zonder publiek worden gespeeld. Anticlimax”, aldus Lugt.

Straf

Een gedeelte van de aanhang van Ferencvaros is berucht om racistische uitlatingen. Al vele schandalen gingen vooraf aan degene die Go Ahead Eagles nu uiteindelijk raakt. De huidige straf werd namelijk begin 2015 opgelegd voor een incident op 17 juli 2014. Toen gingen de Hongaren op bezoek bij HNK Rijeka (Kroatië) en toonden de fans verschillende neonazi-spandoeken. De EUFA besloot daarop dat het eerstvolgende Europese thuisduel van de club zonder publiek moest worden afgewerkt.

Maar eerst moeten de Deventenaren ‘thuis’ in het stadion van Emmen aantreden voor Europese glorie. Dat gebeurt op 2 juli. Een week later moeten de Groene Adelaars, zoals de uiterst toevallige bijnaam van de Hongaren luidt, worden bestreden in de Groupama Arena.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.