eerste vrouwelijke preses lionsclub raalte

Lions Club Raalte heeft voor het eerst in zijn 37-jarig bestaan een vrouwelijke president. Elvira Rouwenhorst-Pont kreeg woensdagavond in de Bagatelle de voorzittershamer overgedragen door Gerrit Assink, die de serviceclub het afgelopen jaar heeft geleid.

De nieuwe preses voert het komende jaar het thema ‘Laat van je horen’. Een breed thema dat vooral is ingegeven door ‘trots’, gaf ze aan. “We mogen trots zijn op wie we zijn, als individu, als club en als onderdeel van de maatschappij. Als we samen optrekken kunnen we veel bereiken. Dat hebben we in het afgelopen jaar laten zien”, zei Rouwenhorst bij haar installatie.

Badeendenrace

Assink kon dat in zijn afscheidswoordje beamen. “Ik zie terug op een goed jaar, waarin we samen veel activiteiten hebben ontwikkeld. Voor de leden van onze club en vooral voor lokale gemeenschap, zoals de badeendenrace met een totale opbrengst van 18.000 euro voor de nieuwbouw van het hospice en de DE-waardepuntenactie met 4400 pakken koffie voor de Voedselbank Raalte.”

Hij memoreerde dat Lions Club Raalte lange tijd een mannenbolwerk is geweest. “Ik ben blij dat die muur is geslecht en dat we gegroeid zijn naar een gemengde club. Nu voor het eerst een vrouwelijke president de voorzittershamer mag hanteren, hebben we als club een nieuwe mijlpaal in de clubhistorie bereikt”, aldus de scheidende Assink.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.