een geloofsgemeenschap in raalte in 2017

De Pauluskerk en de Kruisverheffing willen in 2017 een nieuwe geloofsgemeenschap vormen. “We hopen tussen maart en september 2017 te komen tot een nieuwe gemeenschap”, laat Henk Holtmaat, secretaris Parochiebestuur Heilig Kruis, weten. “Er wordt nagedacht over de vorming van een nieuw locatiebestuur, een nieuwe pastoraats- en liturgiegroep, maar ook aan de samenwerking van bijvoorbeeld misdienaars, koren, collectanten en al de andere vrijwilligers die zich nu nog voor beide afzonderlijke gemeenschappen inzetten.”

Holtmaat: “Organisatorisch is 1 januari 2017 een logische datum, aangezien dan voor de parochie het nieuwe boekjaar begint. We hopen dat op diverse terreinen dan al sprake zal zijn van samenwerking. De delen waarvoor dan nog geen definitieve afspraken zijn, kunnen dan in de loop van de eerste helft van 2017 afgerond worden.”

Begin dit jaar is er een begin gemaakt met het proces om te komen tot een nieuwe geloofsgemeenschap in Raalte-dorp. Die zal ontstaan uit de samenvoeging van de nu nog bestaande gemeenschappen van Paulus en Kruisverheffing.

“Wij spreken de uitdrukkelijke wens uit dat we met elkaar in goede harmonie verder het proces gestalte kunnen geven. Na de aankondiging van de voorgenomen samenvoeging zijn er verschillende stappen gezet. We zijn inmiddels enkele maanden verder en er zijn de nodige afspraken gemaakt om het proces goed te laten verlopen. Een belangrijke rol zal daarbij zijn weggelegd voor een werkgroep die zal bestaan uit twee leden van elk van de beide geloofsgemeenschappen, een lid van het pastoraal team en een lid van het parochiebestuur. De werkgroep zal aangevuld worden met een onafhankelijk voorzitter die de nodige deskundigheid bezit.”

Aan het formuleren van de opdracht aan de werkgroep wordt momenteel de laatste hand gelegd. “Concreet komt het erop neer dat de werkgroep het proces van vorming van een nieuwe geloofsgemeenschap in Raalte zal voorbereiden en begeleiden. De werkgroep zal met verschillende mensen in gesprek gaan om na te gaan hoe de nieuwe geloofsgemeenschap het beste zal kunnen functioneren. Daarbij moet gedacht worden aan de vorming van een nieuw locatiebestuur, een nieuwe pastoraats- en liturgiegroep, maar ook aan de samenwerking van bijvoorbeeld misdienaars, koren, collectanten en al de andere vrijwilligers die zich nu nog voor beide afzonderlijke gemeenschappen inzetten. De opdracht aan de werkgroep zal de groep de nodige vrijheid geven om tot resultaat te komen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.