dubbelslag voor av salland atleten

Op de Open Gelders Overijsselse Kampioenschappen meerkamp zijn zowel Mees Kappert als Lynn van Zijl kampioen in hun leeftijdscategorie geworden. Gedurende twee dagen vochten zij in Deventer een strijd uit over zeven onderdelen.

Met veel persoonlijke records en prestaties, waarmee ze tot de besten van Nederland behoren, wisten beiden het hoogste platform te bereiken. Mees Kappert heeft zowel het verspringen, de 80 meter sprint, de 80 meter horden als het speerwerpen gewonnen. Hij werd bij het kogelstoten tweede, op de 1000 meter derde en bij het hoogspringen zesde. Lynn van Zijl heeft zowel het speerwerpen, het kogelstoten, het hoogspringen en de 600 meter gewonnen. Bij het verspringen, de 150 meter en de 80 meter horden werd zij tweede.

De uiteindelijke puntentotalen van beide atleten zijn meer dan voldoende om zich te plaatsen voor de Nederlandse Kampioenschappen meerkamp die in september in Zoetermeer plaatsvinden. Een week eerder waren beide atleten ook al goed op dreef. Bij de Open Gelders Overijsselse Kampioenschappen individueel ging Mees Kappert op de 80 meter sprint en de 80 meter horden met goud naar huis. Lynn van Zijl pakte daar bij het speerwerpen de gouden medaille.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.