chiropractie salland helpt dansgroep swan lake

Chiropractie Salland heeft onlangs de dansers van Swan Lake, de topproductie van de internationale dansgroep van Dada Masilo geholpen. De groep professionele dansers voeren op dit moment in Nederland Swan Lake op. De dansers zijn bekend met chiropractie en gebruiken chiropractie al langer. Ze gebruiken chiropractie tijdens deze intensieve internationale Tour om zichzelf fysiek in optimale conditie te houden en blessures effectief te behandelen.

De bewerking van het Zwanenmeer door Dada Masilo integreert op zeer indrukwekkende wijze het wereldberoemde klassieke ballet gecomponeerd door Tsjaikovski met de hedendaagse Zuid-Afrikaanse sociale problematiek rondom aids en homoseksualiteit. Deze taboes worden met veel humor en emotie onder de aandacht gebracht. De fysiek veeleisende uitvoering is een combinatie van klassiek ballet en (contemporary) vrije dans. Dansen op dit niveau is absolute topsport. Met vijf tot soms acht uitvoeringen per week is er weinig tijd voor herstel en alles moet lichamelijk perfect kloppen. Bij dansers op dit niveau moet de balans tussen souplesse kracht en coördinatie optimaal zijn. Wanneer de balans tussen belasting en belastbaarheid niet klopt ontstaan er klachten. Chiropractie Salland is benaderd om de dansers fysiek te ondersteunen en te behandelen om zo de lichamelijke conditie van de dansers op peil te houden voor de optredens in Overijssel.

“Je ziet tijdens het optreden hoe ongelofelijk goed deze jonge dansers zijn”, vertelt Danny Smink van Chiropractie Salland. “Ze presteren nagenoeg continue op de top van hun fysieke vermogen. Tegelijkertijd is er ook het besef dat het verschil tussen succes en falen, door soms kleine blessures, erg klein is en dat deze jonge mensen hierin kwetsbaar zijn. Het was dan ook fantastisch om met deze jonge enthousiaste professionals te werken en ze te helpen. Het geeft een goed gevoel om te zien dat iedereen zijn rol kon uitvoeren tijdens de optredens in de schouwburgen van Overijssel.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.