centrumvisie vastgesteld parkeren onderzocht

Daar is 30.000 euro voor beschikbaar gesteld.

De Centrumvisie werd opgesteld omdat het winkelcentrum in Raalte onder druk staat. Door onder andere de economische recessie, demografische ontwikkelingen en een veranderend koopgedrag van consumenten hebben de detaillisten het steeds moeilijker om de winkels rendabel te houden. Er ontstaat leegstand met als gevolg dat het lastiger wordt om het centrum aantrekkelijk en levendig te houden.

Een werkgroep heeft een visie met concrete uitvoeringsacties uitgewerkt. De raad heeft 30.000 euro beschikbaar gesteld voor een verkeers- en parkeeronderzoek in en om het centrum Raalte en het opstellen van een inspiratieboek ter verbetering van de ruimtelijke kwaliteit en uitstraling van het Raalter centrum.

Ten slotte heeft de raad ingestemd met de afspraak tussen het college en de werkgroep om de komende maanden te onderzoeken of en onder welke condities de afschaffing van betaald parkeren haalbaar is.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.