cda structurele bijdrage voedselbank raalte

CDA Raalte wil dat de gemeente meer aandacht besteedt aan de plaatselijke voedselbank. De fractie wil onderzoek naar de mogelijkheden voor een structurele bijdrage van de gemeente Raalte. “De voedselbank Raalte is er voor inwoners, vaak gezinnen, die om uiteenlopende redenen zodanig in (financiële) problemen zijn geraakt, dat zij geen of onvoldoende geld hebben om voedsel te kopen”, zegt Elly van Steen namens de partij.

“Naast de vele voorzieningen is Raalte nu ook voorzien in deze (helaas zeer noodzakelijke) functie. Wekelijks maken vele gezinnen gebruik van deze uitgifte functie. Dat de voedselbank een breed draagvlak krijgt vanuit de samenleving blijkt wel vanuit de vele inzamelingsacties, veilingen, giften etc. die ten gunste van de voedselbank gehouden werden. Maar dit blijkt ook uit de vele vrijwilligers die actief zijn. Er bestaat zelfs een wachtlijst voor vrijwilligers.”

Het geld wat bij elkaar gebracht is wordt gebruikt voor de huisvesting en inventaris en deels voor de exploitatie. “Om de functie van de voedselbank te blijven garanderen is de voedselbank afhankelijk van giften en sponsoring maar ook van een structurele bijdrage vanuit de gemeente Raalte. Alle giften moeten omgezet worden in voedsel en niet in stenen. Raalte heeft vele voorzieningen, CDA fractie van mening dat er ook zeker bestaansrecht moet zijn voor een voedselbank die helaas noodzakelijk is.”

Van Steen: “De inwoners die jammer genoeg gebruik moeten maken van de voedselbank moeten zich naast alle zorgen die ze al hebben, geen zorgen hoeven te maken over het voortbestaan van de voedselbank. CDA fractie draagt de voedselbank een warm hart toe. Daarom zal CDA raadslid Elly van Steen morgen tijdens de behandeling van het nieuwe minimabeleid in de gemeenteraad van Raalte pleidooi gaan houden voor een inspanning vanuit de gemeente voor een structurele bijdrage.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.