brombecue in uitzending hart van nederland

De Brombecue is vrijdag- of zaterdagavond te zien in Hart van Nederland. Ontwerper Ronald Grotenhuis van Nonon uit Raalte heeft een snorfiets met daaraan een barbecue ontwikkeld. Daarmee kan hij veilig op locaties barbecueën, waar je anders moeilijk komen kan.

“Ik weet nog niet of het op vrijdagavond of zaterdagavond uitgezonden wordt. Maar het komt in de late uitzending, op vrijdag om 22.30 uur of op zaterdag om 22.40 uur.”

Brombecue

Aan een oude snorfiets heeft Grotenhuis een zijspan gekoppeld. Daarop zijn drie oude gasflessen gekoppeld die samen een Amerikaanse barbecue maken. In de toren kan vis gerookt worden en in het liggende deel rookt hij vlees op hout. “De smaak is afhankelijk van het soort hout dat je gebruikt. Eikenhout geeft een andere smaak rook af dan fruithout.”

Volgens de ontwerper is het legaal. “Zoals ik het lees in de wet, moet het zijspan los te koppelen zijn. Dat kan. En voor de rest voorzie ik geen problemen.” Tijdens de eerste vertoning op de markt van Raalte heeft de Brombeque veel bekijks. “In de toekomst hoop ik ook bij de IJssel lekker te kunnen barbecueën, samen met mijn vriendin.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.