Home / archiefcentraal / bomenstichting start petitie tegen kaalslag

bomenstichting start petitie tegen kaalslag

De stichting Bomenridders is een petitie gestart tegen het kappen van duizenden bomen langs provinciale N-wegen. Ook de rode beuk langs de N35 moet het veld ruimen. Alle ‘obstakels’ tot 4,5 meter van de weg moeten verdwijnen. Volgens de stichting Bomenridders is het een illusie dat wegen veiliger worden door het massaal kappen van bomen.

“Beleidsmakers lopen kritiekloos achter discutabele aanbevelingen van kenniscentrum CROW aan, aangemoedigd door de ANWB. Omwonenden en groene belangengroepen worden amper betrokken bij de plannen; schandalig en strijdig met beleid dat vraagt om betrokken burgers. Roekeloos rijden veroorzaakt ongelukken, bomen krijgen de schuld”, schrijft de stichting.

De Bomenridders roepen daarom de verantwoordelijken op de kap langs N-wegen onmiddellijk te stoppen. Ze vinden dat samen met omwonenden en andere belanghebbenden de plannen opnieuw, maar met andere uitgangspunten vormgegeven moeten worden. Je kunt de petitie hier ondertekenen.

Lees ook

Coöperatie Welsum Duurzaam op zoek naar deelnemers

WELSUM – Coöperatie Welsum Duurzaam houdt op donderdag 4 november een voorlichtingsavond in dorpshuis de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.