belgische gasten genoten van gastvrij salland

Belgische beursbezoekers konden tijdens de Fiets- en Wandelbeurs (28 februari en 1 maart) in Antwerpen en tijdens de Vakantiesalon (5 t/m 9 februari) in Brussel meedingen naar een geheel verzorgd Aspergeweekend in Raalte. De actie maakte deel uit van de campagne ‘Salland Aspergeland’. Daarmee profileert Salland zich als dé vakantieregio met de lekkerste asperges van Nederland.

Vrijdag 12 juni ontving Hotel/Restaurant De Zwaan in Raalte de 18 Belgische gasten. ‘Wij zijn meerdere keren in Nederland geweest, maar nog nooit eerder naar de regio Salland’, aldus een van de gasten. ‘Maar wat is het hier mooi.’

Zaterdagochtend 13 juni verwelkomden burgemeester Martijn Dadema (gemeente Raalte) en Thea Huisman (merkleider Salland Marketing) de Belgische gasten en informeerden hen over het vrijetijdsaanbod van Salland. Waarna de groep per fiets een bezoek bracht aan aspergeteler De Weerd in Raalte. Jeroen de Weerd vertelde op geanimeerde wijze over de aspergeteelt en men kon een kijkje nemen op de aspergevelden en proeven van asperges.

Daarna verkende ieder op eigen wijze Salland: gasten vertrokken voor een bezoek aan de Sallandse Heuvelrug, voor een lekkere wandeling in de omgeving van Raalte en ook de Aspergefietsroute Raalte werd gefietst en natuurlijk werd het centrum van Raalte verkend.

Zaterdagavond genoten de Belgische gasten van een heerlijk aspergediner bij Hotel/Restaurant De Zwaan óf Restaurant de Bagatelle óf Restaurant de Veldhoek in de gemeente Raalte. Burgemeester Martijn Dadema trad die avond op als tafelheer en pendelde voor het voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht tussen de drie locaties.

De Belgische gasten waren zeer onder de indruk van de regio Salland. Met name over de gastvrijheid en over de kwaliteit van het fiets- en wandelnetwerk was men zeer te spreken.

‘We komen beslist terug maar dan langer, want er is nog veel te ontdekken in Salland!’

Meer info over ‘Salland Aspergeland’: staging2.sallandaspergeland.nl

Meer info over recreatiemogelijkheden in Salland: staging2.sallandnatuurlijkgastvrij.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.