beleef biologisch ga lekker naar de boer

Wie benieuwd is naar de mensen en verhalen achter die lekkere, gezonde en diervriendelijke producten, kan op zondag 21 juni Lekker naar de Boer. In heel Nederland doen zo’n 160 biologische boerderijen mee.

Lekker naar de Boer laat je kennis maken met (bio)boeren uit de buurt en maakt de lokale biologische landbouw zichtbaar en toegankelijk. Lekker naar de Boer is gebaseerd op beleven. Zodra je het erf oploopt, gaat er een wereld voor je open. Je ziet, ruikt en ervaart dan wat er zo bijzonder – of eigenlijk zo natuurlijk – is aan biologisch boeren.

Hier in de buurt doet melkveebedrijf, kaasmakerij en biologische boerderijwinkel Kleinlangevelsloo aan de Japiksweg 1 in Raalte mee, evenals varkensbedrijf Neimeijer aan de Bosweg 4 in Heino. Iedereen is van harte welkom op zondag 21 juni a.s. van 10.00 tot 16.00 uur, bij Neimeijer zelfs tot 17.00 uur. Op beide bedrijven is van alles te zien en te proeven. Omdat het vaderdag is heeft Neimeijer een XXL burger in de aanbieding. Bij Kleinlangevelsloo is er voor hen tussen tussen 11.00 en 13.30 drie maal een drone demonstratie om te zien hoe de boerderij er van boven uitziet, live op de telefoon.

Ook is er verdeeld over beide bedrijven veel te zien en te beleven voor kinderen. Ze kunnen dicht bij de dieren komen, schminken, er is een springkussen en een speur- en puzzeltocht. Kleinlangevelsloo heeft een biologische markt. Bovendien is er voor iedereen door beide bedrijven een fietsroute uitgezet van circa twintig kilometer die ook nog langs ijsboerderij De Rosahoeve gaat waar de deelnemers een ijsje kunnen kopen

Lekker fietsen door het platteland en onderweg je tas volladen met lekkers van de boerderij. Dat kan! Er zijn in Nederland meer dan 25 fietstochten uitgestippeld van de stad naar de boer in de buurt. Kijk op staging2.lekkernaardeboer.nl/fietsroutes voor de route die langs deze bedrijven gaat. Of pak de fietsroute mee bij Kleinlangevelsloo, Neimeijer en De Rosahoeve.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.