alfons van breen zorgt voor online monument

“Alfons van Breen Uitvaartverzorging/Uitvaartverzorging van Santen in Raalte wil iedereen een passende en persoonlijke uitvaart verzorgen en daarom ben ik als eerste uitvaartondernemer in Salland gestart met Memori. Dat is een persoonlijk online gedenkplaats met een condoleanceregister. Dat maakt niet alleen het condoleren toegankelijker, ook biedt dit nabestaanden de mogelijkheid om een online monument te creëren voor hun dierbare. Ze kunnen zelf uitvaartinformatie toevoegen, muziek, foto’s en filmpjes plaatsen en de condoleances bijhouden. Dat maakt het nog persoonlijker en dierbaarder.”

Op staging2.memori.nl kan voor iedere overledene een eigen pagina aangemaakt worden. “Dat past perfect bij deze tijd”, vertelt Alfons. “Op dit moment is nagenoeg alles al digitaal. De overlijdensadvertentie en de rouwkaart gaan, voordat deze gedrukt worden, digitaal naar de familie. De kaart en de uitvaartinformatie kunnen allemaal toegevoegd worden aan de persoonlijke pagina. Daar zorg ik dan voor. Na een tijdje, als de familie daar aan toe is, geef ik het beheer over aan de familie. Zij kunnen er vervolgens een eigen, persoonlijke pagina van maken. Dat is voor de nabestaanden zeer waardevol. Ook kan het bericht van overlijden heel makkelijk worden gedeeld op social media zoals Facebook.”

De pagina blijft online zolang de nabestaanden willen. Alle reacties en condoleances worden digitaal gebundeld en vormen een blijvende herinnering aan de overledene. En al die reacties kunnen ook nog samengevoegd worden in boekvorm, zodat de persoonlijke pagina ook tastbaar wordt. “Het grote voordeel van Memori ten opzichte van andere landelijke condoleancewebsites, is dat de families alles in eigen beheer hebben. Zij bepalen welke reacties wel en niet zichtbaar zijn.”

Alfons van Breen besluit: “Met onze jarenlange ervaring in het begeleiden van uitvaarten nemen wij de zorg uit handen van de nabestaanden. Zodat u, als nabestaande, zich helemaal kan gaan toeleggen op het afscheid nemen zelf. U kunt voor al uw vragen dag en nacht contact met ons opnemen via 0572-351010.”

As-sieraden

Aangezien steeds meer mensen er voor kiezen om hun dierbare te cremeren, zorgt Alfons van Breen er ook voor dat nabestaanden de as van hun dierbare op een mooie plek kunnen bewaren. “Er is steeds meer vraag naar as-sieraden. Ik heb een breed assortiment aan sieraden waarin as bewaard kan worden.”

TFT

In het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde bij de KRO werd vorige week een kijkje gegeven in de herkomst van sommige grafstenen. Uit onderzoek bleek dat bepaalde grafstenen werden gemaakt door kinderen in India. Alfons van Breen laat weten dat de stenen die hij aanbiedt via Cuperus Natuursteen met de vestigingen Beernink in Zwolle en Hattem, allemaal het TFT-keurmerk hebben, een organisatie van overheden en bedrijven die zorgen voor een milieuvriendelijke en kinderarbeidsloze winning van natuursteen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.