afschaffen betaald parkeren bespreekbaar

Het college van de gemeente Raalte gaat de komende maanden toch onderzoeken of betaald parkeren afgeschaft kan worden en onder welke condities. Dat heeft het college medegedeeld aan de gemeenteraad.

Aanstaande donderdagavond vergadert de raad over het Centrumplan, met het ‘betaald parkeren’ als meest heikele onderdeel. De ommezwaai van het Raalter college is het gevolg van het overleg met Werkgroep Centrumplan (met vertegenwoordigers van ROV, vastgoedeigenaren en de gemeente) en de reacties op de notitie over de financiële onderbouwing. Deze notitie was voor de VVD aanleiding om een extra raadpleinsessie te vragen, om de wethouder aan de tand te voelen.

“Het was een notitie welke duidelijk is toegeschreven naar de conclusie dat afschaffen niet betaalbar zou zijn. Op zeker tien punten was de informatie óf niet juist, óf onvolledig óf tendentieus. De samenstellers hebben duidelijk geprobeerd de raad op het verkeerde been te zetten. Vandaar dat wij daarover een extra debat met de wethouder wilden”, aldus de VVD.

De VVD-fractie had eerder al aangegeven met een voorstel te willen komen, om het college te dwingen wél met een voorstel tot afschaffing te komen. Terwijl het overleg tussen de fracties over het extra debat nog gaande was, vond ook het overleg tussen de wethouder en de werkgroep plaats. Deze werkgroep had eerder aangegeven de medewerking aan het centrumplan in te trekken als het college dit plan niet integraal (dus inclusief parkeerbeleid en mogelijke openstelling Daggertsbrug) zou ondersteunen. In dat overleg ging het college, mede onder druk van het extra debat, overstag en werd de gevraagd opening geboden.

De afspraak is dat er vóór 1oktober duidelijk is óf en onder welke condities afschaffen haalbaar is. De VVD is ‘gereserveerd blij’ met deze opening. “Op zich is het goed dat er weer gepraat wordt en dat er dan óók, zonder beperkingen, gekeken wordt naar het parkeren en de Daggertsbrug. De komende maanden zal echter moeten blijken of het college op deze punten écht wil kijken wat wél mogelijk is. Tot nu toe spatte de politieke onwil ervan af. We gaan het zien…”, zo stelt de VVD.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.