629 kinderen zetten glijbaanrecord neer

159.021. Dat is het aantal meters dat 629 kinderen vandaag in een uur tijd hebben afgelegd op de waterglijbanen van Aquaventura Slidepark in Hellendoorn. Met deze recordpoging hebben de kinderen in totaal 2.742,20 euro ingezameld voor het goede doel van Stichting Helder Water.

Vrijdagochtend om 11:30 uur gaf Dries Roelvink het startsein voor de recordpoging glijbaan meters glijden in Aquaventura Slidepark, het outdoor waterpark van Avonturenpark Hellendoorn. Gehuld in zijn welbekende gele speedo maakte Dries de eerste meters en werd hij algauw gevolgd door 629 schoolleerlingen die het record watergblijbaan meters glijden in een uur gingen neerzetten. En ze hebben hard gegleden.

Burgemeester van Hellendoorn Anneke Raven en wethouder Anja van den Dolder, notarissen van deze recordpoging hebben vastgesteld dat de kinderen in een uur tijd in totaal 159.021 meters hebben gegleden, een record dat bij Guinness World Records wordt ingediend. Met de recordpoging hebben de kinderen ook 2.742,20 euro ingezameld voor Tjommie Foundation, een waterproject in Zuid-Afrika dat door Stichting Helder Water wordt gesteund. 100 procent Van het ingezamelde geld gaat rechtstreeks naar het project, waarmee watervoorzieningen worden aangelegd in de townships van Zuid-Afrika. Want iedere druppel telt.

Dat iedere druppel telt weet Avonturenpark Hellendoorn als geen ander. Voor het Aquaventura Slidepark, met 11 glijbanen het grootste outdoor waterpark van Nederland, is veel schoon water nodig en om geen water te verspillen wordt gebruik gemaakt van een duurzame installatie die het water continu filtert en reinigt, zodat slechts een minimale hoeveelheid hoeft te worden gebruikt en het water als het ware wordt gerecycled. Aquaventura Slidepark werd in 2013 geopend en trekt sindsdien vele enthousiaste bezoekers, jong en oud, die met of zonder band van de elf glijbanen kunnen gaan.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.