20 torenvalken geringd in gemeente raalte

In de gemeente Raalte zijn 20 jonge Torenvalken geringd op vier verschillende locaties. De Torenvalken zaten allen in de kasten die door het IVN Raalte zijn geplaatst. Het ringen gaat uit van Sovon Vogelonderzoek Nederland.

“Torenvalken leggen, afhankelijk van het muizenaanbod, ongeveer vijf eieren per legsel en broeden hier ruim een maand op. Het jonge kroos ontwikkeld zich in vier weken tot vogels die net zo groot zijn als de ouders. Bij de grote jongen is het een hele uitdaging om je hand in de kast te steken om ze te pakken voor het ringen. Ze grijpen met hun klauwen naar alles wat beweegt”, vertelt Martijn Wijnberg.

“Één van de kasten met jonge hangt aan de rand van de nieuwbouwwijk in Raalte-Noord. Naast alle baby’s die geboren zijn, is het nu het tweede jaar op rij dat het Torenvlakpaar een succesvol legsel heeft. Van de zes eieren zijn er vijf uitgekomen. Maar dit zijn niet alle jonge Torenvalken. In de gemeente Raalte zijn nog zeker zes andere kasten met eieren of kleine jongeren die de komende weken waarschijnlijk geringd gaan worden”, sluit Wijnberg af.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.