Home / archiefcentraal / 1100 deelnemers tijdens ijsseltheaterfietstocht

1100 deelnemers tijdens ijsseltheaterfietstocht

Zon, blauwe lucht, grijze wolken, regen, veel wind maar ook hele mooie fietsroutes, top theaterproducties op supermooie locaties en maar liefst 1100 deelnemers waren de ingrediënten van een fantastische IJsseltheaterfietstocht die op 30 en 31 mei plaatsvond in het fietsgekke Salland en Veluwe.

De bezoekers lieten zich lovend uit over de twee fietsroutes van elk zo’n dertig kilometer lang. In Den Nul genoot het publiek zaterdag van opera door Irene Hoogveld van de Nederlandse Reisopera jong. In Vorchten vertoonde Circus Klomp hun kunsten en in Wijhe luisterde men naar Bananas Playground. Met theater Reactra was een speciale voorstelling gemaakt voor de mooie locatie in Oene. In de uiterwaarden bij Welsum genoot men van theatergroep Fraseur. Aanplak Harrie speelde heerlijke nummers in Veessen en in Olst kon speelde Theater Gajes hun voorstelling op stelten.

Zondag was er volop ruimte voor acrobatiek van Tall Tales Acrobatics en Fabuloka. Theatergroep De Jonge honden verzorgde een voorstelling op de Eikelhof en in Wijhe kon men genieten van de troostende zoethoutpop van Karel J. Schepers. Reuring theater liet op de Boerhaar twee vriendinnen met de nodige fantasie een reis maken op zoek naar de vrijheid. Op de Boskamp vertelde Eric Borrias het verhaal van de Bremer stadsmuzikanten. In Olst werden door Trio Loodvrij mooie luisterliedjes afgewisseld met bekende meezingers.

Binnenkort zijn de foto’s en filmpjes over de editie van 2014 te vinden op www.theaterlangsdeijssel.nl en op Facebook. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagd weekend en bedankt alle sponsoren, donateurs en vrijwilligers voor hun bijdrage. In het laatste weekend van mei 2016 staat de tiende editie op het programma.

Lees ook

Schuur aan Haarweg in Lemelerveld afgebrand

LEMELERVELD – Vanmiddag heeft een grote brand gewoed in een schuur aan de Haarweg in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.